Home Biljarten SIS strandt in halve finale op setgemiddelde

SIS strandt in halve finale op setgemiddelde

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Martin van Oostveen

Het is SIS Schoonmaak zaterdag niet gelukt om de KNBB Beker te winnen. De Hagenaars moesten in de halve finale het hoofd buigen voor L&B Ledermode dat na de 4-4 eindstand op setgemiddelde door ging naar de finale. Daarin moest die op ploeg op zijn beurt weer zijn meerdere erkennen in STZ Zundert dat de beker mee naar huis nam.

Een deceptie, zo werd de uitschakeling in de halve eindstrijd door SIS Schoonmaak ervaren. De mannen van manager Cor Trampe speelden deze week grillig en waren weinig constant. Elke speler wisselde sterke partijen af met mindere, zo ook zaterdag tegen L&B Ledermode.

Ondermaats
“Ik heb  persoonlijk slecht gespeeld in de halve finale”, gaf vierde man Jeffrey Jorissen op social media toe. “Na een zeer goed begin totaal geen gevoel meer.” Jorissen verloor zijn partij met 3-1 van John Tijssens. Ook Jean van Erp speelde zwak en kwam daar rond voor uit. “Ik was persoonlijk ver ondermaats op de belangrijke momenten”, aldus de Brabander in Haagse dienst. Van Erp was tweemaal dichtbij setwinst maar verloor toch met 3-0 van Dave Christiani.

Winst
De andere twee partijen leverde wel winst op voor de ‘Sissers’. Raimond Burgman had het moeilijk tegen Gerwin Valentijn en had ook een lager gemiddelde dan zijn opponent, maar sleepte er toch een 3-2 zege uit. Kopman Glenn Hofman was in zijn partij tegen de Belg Eddy Merckx juist uitstekend op dreef en won met een gemiddelde van boven de 2 met 3-1. Het was echter niet genoeg voor een finale ticket, daarvoor kwamen de Hagenaars twee sets te kort.