Redacteur en archieffoto: Ronald Mooiman

De driebandenspecialisten van SIS Schoonmaak hebben in Haarlo de eerste nederlaag van het seizoen geleden in de topper tegen HCR Prinsen. De Hagenaars staan in de Buffalo League op een tweede plaats met drie punten achterstand op koploper HCR Prinsen.

Behalve Glenn Hofman, die een prachtige partij speelde tegen Eddy Leppens, hebben de spelers van SIS Schoonmaak ver onder hun niveau gespeeld. En dat is op dit niveau funest wanneer je een topduel speelt.  Anno de Kleine van het thuis spelende HCR ging tegen Raimond Burgman heel snel van start en stond na 2 beurten al op 13 punten. In het verdere verloop van het duel zakte hij in maar de marge was wel genoeg om voor de thuisploeg de winst te behalen. Burgman kreeg in de slotfase meerdere mogelijk om langszij te komen, maar deze buitenkansjes waren niet aan hem besteed.

Terecht
Hetzelfde verhaal ging eigenlijk ook op voor de wedstrijd van Jeffrey Jorissen. Gezegd dient te worden dat zijn tegenstander Jelle Pijl in een bloedvorm verkeert. De tweede man van de Hagenaars, Jean van Erp, stond in het begin van zijn partij tegen Jozef Philipoom ver voor en dus leek het een 4-4 te worden. Maar Philipoom is een doorgewinterde biljarter die bij een stand van 34-38 achter met een slotserie van 6 de partij naar zich toe trok. Al met al een terechte overwinning voor HCR Prinsen dat nu alleen koploper is in de Buffalo League.