Home Biljarten SIS Schoonmaak halve finalist na cruciale zege

SIS Schoonmaak halve finalist na cruciale zege

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

De driebanders van SIS Schoonmaak hebben vrijdag de cruciale derde poulewedstrijd in de KNBB Bekerfinale met 6-2 gewonnen van Dallinga.com. Daardoor plaatsten de Hagenaars zich als nummer twee van de groep voor de semifinale waarin het zaterdag tegen L&B Ledermode uitkomt.

Dallinga.com en SIS Schoonmaak stonden voorafgaand aan het onderlinge duel precies gelijk. Beide teams hadden met 8-0 gewonnen van Team Wim van der Sanden en met 6-2 verloren van STZ Zundert. Vrijdag stond dus de tweede plaats en de halve finale op het spel.

Beste spel
De mannen van manager Cor Trampe hadden deze week nog niet hun beste spel laten zien, maar vrijdag stonden ze er wel.  Met name Raimond Burgman was weergaloos. Met zijn gemiddelde van 2.500 overrompelde hij zijn opponent Steven van Acker: 3-0. Op de andere tafel maakten Jeffrey Jorissen en Berry Dallinga er een boeiend duel van waarbij de Hagenaar de eerste set verloor maar de tweede won. In de beslissende derde kwam Jorissen 13-4 achter en leek de winst naar Dallinga te gaan. Na een fantastisch comeback was het even later 14-14, waarna Jorissen de wedstrijd ook nog naar zich toetrok; 2-1 en een 4-0 voorsprong in de overall stand.

Van Erp
Ook Jean van Erp speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Jean Paul de Bruijn. De Brabander in Haagse dienst kwam ook uit op een gemiddelde van net boven de 2 en versloeg De Bruijn met 2-1. Glenn Hofman moest tegen wereldtopper Frederic Caudron met 2-1 onderspit delven, maar dat had geen invloed meer op de zege van SIS Schoonmaak. De 6-2 was goed voor een ticket in de halve finale. Daarin treft het zaterdagmiddag L&B Ledermode, de groepswinnaar uit de andere poule.