Home Biljarten Sis-ers zetten eerste stap naar de bekerfinale

Sis-ers zetten eerste stap naar de bekerfinale

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

Door met de uitwedstrijd tegen ’t Hartje/van Wanrooij met 2-6 te winnen, hebben de driebanders van SIS Schoonmaak een grote stap gezet naar de bekerfinale. In Oosterhout wonnen namens de Hagenaars Glenn Hofman, Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen hun partij, waardoor op 14 april in de return een gelijkspel volstaat.

De vijfde en laatste kwalificatie ronde van de KNBB Beker leverde andermaal winst op voor de koploper van de Buffalo League. Eenvoudig kwam de 2-6 in Oosterhout niet tot stand. Jeffrey Jorissen had het lastig met Wim van Cromvoirt en won de derde en beslissende set ternauwernood met 13-15. Raimond Burgman startte zwak tegen Ad Broeders maar wist na verlies van de eerste, wel de tweede en derde set te winnen. Dat lukte Jean van Erp niet. Na de 1-1 na twee sets ging het derde bedrijf met 15-13 naar Frank Martens. Kopman Glenn Hofman won tenslotte als enige zijn partij tegen Davy van Havere zonder setverlies. Erg overtuigend waren de 8-15, 14-15, 13-15 setstanden echter niet.

Al met al leverde dit alles de Hagenaars een 2-6 overwinning op. Zaterdag 14 april vindt de return in Den Haag plaats, aanvang 18.00 uur. Bij een gelijkspel plaatst SIS Schoonmaak zich voor de bekerfinale waaraan acht teams meedoen.