Home Honkbal Silicon Storks pakt tweede overwinning

Silicon Storks pakt tweede overwinning

Persbericht, Archieffoto: Fred Reuling

De honkballers van Silicon Storks boekten zondag de tweede overwinning in de Hoofdklasse. In de extra inning wisten de Hagenaars tegen HCAW een grote achterstand toch weer gelijk te trekken waarna ook nog het winnende punt werd gemaakt. De ontmoetingen van donderdag en zaterdag waren een prooi voor de ploeg uit Bussum.

Na een moeilijke week tegen mede-promovendus Quick Amersfoort begon donderdag de drieluik tegen HCAW ook niet best. De wedstrijd ging met 12-3 verloren, waarbij het veld dit keer wel foutloos bleef. De pitchingstaf had het echter niet makkelijk. Nick Winkel had slechts een korte voorbereiding, maar moest uiteindelijk acht punten toestaan in vier innings. Eduardo Guerra maakte daarna zijn debuut in de Hoofdklasse en voor Storks. Drie innings kreeg hij geen honkslag tegen, maar moest toch drie punten incasseren. Gijs Timmer gooide de wedstrijd uit. De pitching was deze wedstrijd het verschil; Met 11 keer vier wijd en negen honkslagen tegen valt er niet te winnen. Aldi Guzman zorgde voor het aanvallende hoogtepunt door zijn eerste homerun van het jaar te slaan. Tyron de Windt sloeg twee honkslagen.

Ware gezicht
Na de deceptie van donderdag begon Silicon Storks zaterdag sterk aan de tweede wedstrijd. In de 2e inning kwam Silicon Storks op 2-0 door een honkslag van Joost van den Bergh en een wilde worp van HCAW. Hierdoor scoorden Aldi Guzman en Philipp Brandl. In de 3e inning deed HCAW iets terug door een punt te scoren. Dit was het enige punt dat startende werper Martin Kram tegen kreeg in 7 innings. Doordat de voorsprong niet werd uitgebouwd, vergat Storks zichzelf te belonen. In de 8e inning op werpen van José Moreno werden er twee punten gescoord. Dit bracht de stand op 3-2. In de laatste inning werd er niet gescoord waardoor dat ook de eindstand werd

Knotsgekke overwinning
Tijdens de wedstrijd van zondag wisselde de voorsprong maar liefst zes keer van team. Chris Pfau, de startende werper van HCAW, was 6 2/3 inning lang de baas over Silicon Storks. Er werd weliswaar een punt op hem gescoord door Quinlan de Windt, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Toen Pfau vervangen werd, kwam Storks los. De 1-5 achterstand, werd omgebogen in een 6-5 voorsprong. De stand ging daarna van 6-7, naar 7-7 in de 9e inning. In de 10e inning had Moreno het opnieuw moeilijk. Een tactische keuze om opzettelijk vier wijd te gooien om gevaarlijke slagmensen te ontlopen, pakte verkeerd uit. Mede door een fout van Tyron de Windt kon HCAW 4 keer scoren. Tussenstand 7-11.

Homerun
Met de rug tegen de muur gaf Silicon Storks niet op. Met de honken vol sloeg Aldi Guzman een grandslam homerun om één klap de stand gelijk te trekken. Nick Nefs sloeg vervolgens een honkslag en een paar ballen laten stond hij op het derde honk. Tyron de Windt werd daarna toch de held van de dag door een infield hit te slaan waar Nick Nefs het winnende punt kon scoren. Silicon Storks sloeg in deze wedstrijd 17 hits, waarvan 5 van Kendrick Delima en 4 van Runai Coran.

Amsterdam
Aankomende week worden er drie wedstrijden tegen L&D Amsterdam gespeeld, dat op dit moment op de tweede plaats staat. Donderdagavond en zondagmiddag wordt er in Amsterdam gespeeld. Zaterdagmiddag om 14.30 uur wordt de wedstrijd in Kijkduin gespeeld.