Home Hockey Vrouwen Shoot-outs zijn HGC opnieuw niet goed gezind

Shoot-outs zijn HGC opnieuw niet goed gezind

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Marcel van der Looij

De eerste play-off wedstrijd van de hockeysters van HGC voor promotie naar de Hoofdklasse is woensdagavond nipt verloren. De gasten van Huizen namen de shoot-outs op de Roggewoning net iets beter, waardoor die ploeg op matchpoint staat en bij winst van de return zaterdag op het hoogste niveau actief blijft. De shoot-outs waren woensdagavond nodig nadat beide ploegen er in de reguliere speeltijd niet in waren geslaagd te scoren.

Opnieuw verliest HGC een belangrijke shoot-out serie in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse. In 2015 waren de Gazellen enorm dichtbij een Hoofdklasse ticket, maar toen won Bloemendaal de derde en beslissende wedstrijd na het nemen van shoot-outs. Ook vorig jaar versperde Bloemendaal HGC de weg naar het hoogste niveau door het beslissende duel kort voor tijd te beslissen. Om nu ook weer een derde wedstrijd af te dwingen, moeten de meiden van HGC coach Robbert-Jan de Vos zaterdag de return in Huizen winnen. Dan zou eventueel zondag alsnog gespeeld kunnen worden om promotie.

Kansen
Woensdag eindigde de eerste wedstrijd tussen beide teams in 0-0. Niet omdat er nauwelijks kansen waren, maar omdat de spitsen van beide teams het vizier niet op scherp hadden staan. Beide ploegen konden aanspraak maken op op de zege op basis van enkele enorme kansen die werden gemist. De grootste kans van HGC was voor Nicole van Jaarsveld die de keepster van Huizen echter zag redden.

‘Controle’
De Vos was al met al niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. “Ik vind dat wij vandaag goed hebben gespeeld”, zei de coach tegen Hockey.nl. “Huizen speelde precies zoals we van tevoren hadden verwacht. Daar hebben we goed op ingespeeld. We controleerden de wedstrijd, alleen vergeten we de kansen af te maken.”

Daardoor kwam het aan op shoot-outs en daarin slaagden de Haagse dames er opnieuw niet in de kansen te benutten. Zoë Hessels en Lisa Harteveld wisten hun shoot-out wel te verzilveren, maar de gasten deden dat viermaal, waardoor Huizen het eerste duel wonnen. Zaterdag moet HGC dus de return winnen en vervolgens ook de derde wedstrijd die zondag wederom op de Roggewoning wordt afgewerkt.