Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Marcel van der Looij

Derde divisionist Scheveningen snakt sinds 4 november, de Schollenkoppen wonnen toen met 3-2 van ODIN’59, naar een overwinning. Maar ook zaterdag tegen Capelle lukte het niet: 1-1. “Ik gun die jongens drie punten.”

John Blok stond zaterdagmiddag met een kater voor de draaiende camera’s van TV West. Zijn ploeg Scheveningen had zojuist met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Capelle. “Wij hebben twee punten te weinig gekregen vandaag”, sipte de coach van de derde divisionist. “Ik word er niet moedeloos van, maar ik gun die jongens drie punten. Dat verdienen ze.”

Korte duur
Scheveningen was inderdaad de betere ploeg in Capelle maar verzuimde de thuisploeg pijn te doen. Pas in de tweede helft zorgde Tim Peters voor de bevrijdende 0-1. De vreugde was helaas van korte duur. Capellenaar Boris Letterie verraste de van een blessure herstelde Jesper Leerdam met een magnifieke lob: 1-1. “Het zit effe tegen maar alleen wij kunnen voor de ommekeer zorgen”, vertelde Blok. “Wij moeten gewoon dezelfde dingen blijven doen.”

Genoeg kwaliteit
“Wij moeten ook vooral positief tegen elkaar blijven”, vulde ex-prof Levi Schwiebbe aan. “En hard blijven werken. Dat komt het echt wel goed hoor met Scheveningen. Wij hebben genoeg kwaliteit in de ploeg. De komende twee weken voor de winterstop zullen er punten moeten worden gehaald.”

Cruciale duels
Komend weekend wacht in Katwijk ‘vissersploeg’ Quick Boys, terwijl op 16 december Jong Twente op bezoek komt op sportpark Houtrust. Twee cruciale duels voor de Schollenkoppen die gaan bepalen hoe Scheveningen de winterstop ingaat. Tevreden of met een fikse kater? Alles hangt af van de haperende voorhoede van de groen-zwarten. Krijgt Blok ze voor 2018 nog aan de praat?