Home Voetbal Scheveningen schakelt Quick uit in nacompetitie

Scheveningen schakelt Quick uit in nacompetitie

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Martin van Oostveen

Derde divisionist Scheveningen mag nog altijd hopen op promotie naar de tweede divisie. Na het eerdere gelijke spel bij Quick (1-1) afgelopen woensdag, werden de ‘Haantjes’ zaterdagavond op Houtrust met 1-0 verslagen. De ploeg van Paul van der Zwaan gaat op vakantie, de mannen van John Blok mogen nog even door.

Veel tijd om bij te komen heeft derde divisionist Scheveningen niet. Aanstaande woensdag gaat de nacompetitie alweer verder met een thuisduel tegen TEC, dat uitkomt in de tweede divisie. Zaterdagavond is in Tiel de return. De winnaar van deze dubbele ontmoeting speelt volgend seizoen in de tweede divisie.

Rog
Maar eerst nog even terug naar zaterdag 2 juni. Scheveningen versus Quick. Het eerste duel op sportpark Nieuw Hanenburg was in 1-1 geëindigd. Alles was dus nog mogelijk op een volgepakt Houtrust. Ondanks de voortvarende start van de bezoekers waren het de groen-zwarten die het doel wisten te vinden.  Barry Rog, die later in het duel geel ‘pakte’ en derhalve geschorst is voor het eerste duel tegen TEC, op Houtrust, scoorde in de 26-ste minuut de enige treffer van het duel.

Trots
Voor Quick eindigt hiermee een wel heel bijzonder seizoen. Debutant in de derde divisie en direct meedoen voor promotie naar de tweede divisie. En dat allemaal onder de bezielende leiding van de amateurtrainer van het jaar Paul van der Zwaan. Een prestatie om trots op te mogen zijn.

Burenruzie
Een domper wellicht voor de ‘Haantjes, maar de penningmeester van de blauwhemden zal ongetwijfeld in zijn vuistje hebben gelachen, net als die van HBS trouwens. Want ook volgend seizoen staat het ‘kampioenschap van de Vogelwijk’ gewoon weer op het programma in de derde divisie.

Tweede Divisie
En Scheveningen dan? Dat hoopt aanstaande zaterdag, rond de klok van 20.00 uur, in het bezit te zijn van een ticket voor de tweede divisie. Van Tiel naar Scheveningen. Het kan de mooiste busreis ooit worden.