Home Voetbal Scheveningen ‘kopje onder’ tegen Spakenburg

Scheveningen ‘kopje onder’ tegen Spakenburg

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Ronald Mooiman

Derde divisionist SVV Scheveningen kon het zaterdagmiddag tegen koploper Spakenburg niet bolwerken. Op sportpark Houtrust wonnen de bezoekers slechts met 0-1. Na afloop was John Blok realistisch. “Spakenburg heeft ons in leven gehouden.”

Al weken puzzelt John Blok met het samenstellen van zijn ploeg. Iedere week ontbreekt er wel iemand in de basis van de Scheveningers. Afgelopen zaterdag tegen Spakenburg was dat niet anders. Eén van de afwezigen was aanvaller Mehmet Aldogan, die vorig weekend tegen DVS’33 geblesseerd raakte. “Zijn ene been was tweemaal zo dik als de andere”, legde Blok uit. “Die kon onmogelijk voetballen.”

Beslissen
De ‘Schollenkoppen’ hadden tegen de ‘Blauwen’ uit Spakenburg weinig in te brengen. Na de 0-1 van Bert Steltenpool, in de 33-ste minuut, verzuimde de ploeg van oud-prof John de Wolf het duel in een vroegtijdig stadium te beslissen.

Niet top
“Wij hebben geknokt voor een goed resultaat maar dat is niet gelukt”, sipte Blok. “Het waren voor ons bonuspunten geweest. Maar eerlijk is eerlijk, wij waren niet top. Meerdere spelers stonden vandaag op een voor hen onwennige plek. Ik kan helaas niet anders. Met een krappe selectie moet je ‘out of the box’ denken, spelers op een andere plek positioneren. Soms pakt het goed uit, nu tegen de koploper niet.”

Onterecht?
Dat Spakenburg onterecht koploper is, zij spelen namelijk geen mooi voetbal, vindt Blok maar onzin. “Spakenburg speelt naar de mogelijkheden. Niet mooi maar wel effectief. En het levert ze iedere week punten op. De buitenwacht heeft altijd wel wat te klagen.”

ACV
Komend weekend gaat derde divisionist Scheveningen op bezoek bij ACV. De ploeg uit Assen heeft acht punten uit acht duels. De groen-zwarten volgen op één punt (uit zeven duels, red.). Winst is dus noodzakelijk voor het ‘puzzelteam’ van John Blok.