Home Voetbal Scheveningen komt te kort in Almere

Scheveningen komt te kort in Almere

De voetballers van SVV Scheveningen hebben zaterdag met 3-1 verloren bij Jong Almere City. Hierdoor blijven de Schollekoppen in de Derde Divisie op één punt staan uit drie wedstrijden.

Het ging deze week veel over de bekerwedstrijd van SVV Scheveningen tegen Ajax. Vrijdag werd bekend dat deze niet op Houtrust, maar in het ADO Den Haag Stadion gespeeld zal worden. Trainer/coach  John Blok had echter heel andere zorgen. SVV Scheveningen moest het zaterdag in Almere stellen zonder Peter Jungsläger en Mitchell de Vlugt. Bovendien waren Ruben Koorndijk en Tim Peters niet geheel fit. Ook teleurstellend is het feit dat Brandon Robinson toch waarschijnlijk niet aansluit bij de selectie. De oud-speler van Feyenoord, NAC en FC Den Bosch zet zijn carrière waarschijnlijk voort in België.

Van der Heijden
Opvallend gezicht bij de beloften van Almere City was dat van Dennis van der Heijden. De voormalig ADO Den Haag spits, die vlak voor aanvang van de competitie werd getransfereerd, begon tegen Scheveningen in de basis. Hij speelde dit keer geen bijzondere rol, die was deze wedstrijd wel weggelegd voor zijn collega in de aanval Silvester van der Water.

Plaag
Jong Almere City was met 3 uit 2 beter aan de Derde Divisie begonnen dan het team van John Blok. Dat gold zaterdagmiddag ook voor de wedstrijd in het Yanmar Stadion. Van der Water bleek een plaag voor de Scheveningse defensie want binnen het half uur had de spits doelman Jesper Leerdam al tweemaal gepasseerd. Het was aan een kopbal van Tim Peters uit een corner te danken dat de rust bij 2-1 werd bereikt en de Schollekoppen weer kans hadden op punten.

Beslissing
Ondanks mogelijkheden aan beide zijden bleef het verschil tussen beide teams lang één. Net toen de groenzwarten waren begonnen aan het ‘Schevenings kwartiertje’ viel de beslissing. Invaller James Efmorfidis schoot in de 80e minuut 3-1 binnen en dat zou ook de eindstand blijven.