Home Voetbal Scheveningen gaat in laatste minuut onderuit

Scheveningen gaat in laatste minuut onderuit

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Marcel van der Looij

De euforie van de afgelopen weken kan bij derde divisionist Scheveningen weer even in de koelkast. In Ermelo verloor de formatie van John Blok namelijk in de laatste minuut van DVS’33: 1-0. Komend weekend mist hij tegen koploper Spakenburg de nodige spelers. “Ik moet toch weer gaan puzzelen.”

John Blok had vorig weekend alle puzzels de deur uitgegooid. ‘Die heb ik niet meer nodig’ moet hij hebben gedacht. Maar de selectie van derde divisionist Scheveningen blijkt kwetsbaar, heel kwetsbaar. ”Voorlopig kan ik niet beschikken over Peter Jungschläger (geblesseerd, red.). Daarnaast viel Ruben Koorndijk tegen DVS’33 uit. Ik weet niet of hij er aanstaande zaterdag tegen koploper Spakenburg weer bij is”, sipte Blok. “Last but not least moet ik ook Jari de Jong voorlopig missen. Die kreeg vlak voor het einde direct rood. Moet ik toch weer gaan puzzelen, want ik ben mijn twee centrale verdedigers nu allebei kwijt.”

Onderkant lat
Een krappe selectie. Blok weet inmiddels niet beter. Maar hij had het liever toch allemaal anders gezien. Van het duel tegen DVS’33, zaterdagmiddag in Ermelo, werd de oefenmeester van de Schollenkoppen ook al niet vrolijk. “Wij speelden een matige pot op een slecht kunstgrasveld”, vatte Blok het duel kort samen. “Compact gespeeld maar weinig kansen gecreëerd. Na rust dwongen wij eigenlijk ook weinig af. Tot vijf minuten voor tijd. Tim Peters leek de bal via de onderkant van de lat in het doel te schieten maar leidsman Schaper oordeelde als enige anders. Geen doelpunt.”

Ramp
Een punt leek daarom het hoogst haalbare voor de Houtrustbewoners maar die illusie werd in de laatste minuut alsnog bruut verstoord. Een overtreding van Jari de Jong kostte hem een directe rode kaart en tot overmaat van ramp werd de toegekende vrije trap ook nog eens achter Jesper Leerdam geschoten: 1-0.

Spakenburg
Komend weekend wacht op sportpark Houtrust alweer de volgende zware klus. Koploper Spakenburg komt dan op bezoek. Of John Blok zijn puzzel voor die tijd passend krijgt zal moeten blijken. Maar veel keuze heeft hij helaas niet.