Home Voetbal Scheveningen dichtbij promotie naar tweede divisie

Scheveningen dichtbij promotie naar tweede divisie

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Martin van Oostveen

De tweede divisie lonkt voor derde divisionist Scheveningen. In de finalewedstrijden van de nacompetitie wonnen de Schollenkoppen woensdagavond het eerste duel thuis met 2-0 van TEC. Aanstaande zaterdag om 18.00 uur is in Tiel de return.

Het was woensdagavond gezellig druk op sportpark Houtrust. Ruim tweeduizend toeschouwers waren benieuwd naar de verrichtingen van derde divisionist Scheveningen. Zou de droom, promotie naar de tweede divisie, gaan uitkomen? De eerste stap is inmiddels door de ploeg van John Blok gezet. Met keihard werken sleepten de groen-zwarten een 2-0 overwinning uit het vuur. Tim Peters en Jari de Jong waren in de eerste helft de doelpuntenmakers aan Scheveningse kant.

Wilskracht
Scheveningen was zeker niet beter dan TEC, maar de wilskracht, het teamgevoel en het vertrouwen hebben de Schollekoppen nu wel tot aan de ingang van de tweede divisie gebracht. Zaterdag kan de klus in Tiel definitief worden geklaard en het toegangsbiljet voor die tweede divisie worden verzilverd. Nog één keer negentig minuten volle kracht vooruit. Maar de pijp is bijna leeg voor ‘Bloks Army’, dat werd woensdagavond wel duidelijk. Kapot waren de meesten namelijk aan het einde van het meeslepende duel maar niemand verzaakte bij de Scheveningen. Eén voor allen, allen voor één luidde het credo.

Hoofdrol
Sven Wolsheimer vertolkte in de tweede helft een hoofdrol. Hij weigerde te capituleren voor de bezoekende Tielenaren. Met katachtige reddingen hield hij zijn doel schoon.

Dichtbij
Komend weekend het slot van een zwaar, vermoeiend maar vooral succesvol seizoen. Nee toch niet. Scheveningen is ook nog actief in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Maar eerst dé wedstrijd van het jaar. TEC versus Scheveningen. Welke ploeg speelt volgend seizoen in de tweede divisie? Zaterdagavond rond de klok van acht weten wij meer. Maar Scheveningen is er heel dichtbij.