Home Voetbal Scheveningen tegen Ajax in Cars Jeans Stadion

Scheveningen tegen Ajax in Cars Jeans Stadion

De bekerwedstrijd SVV Scheveningen – Ajax wordt woensdag 20 september gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. Ajax-supporters zijn dan niet welkom, heeft burgemeester Pauline Krikke vrijdag laten weten.

“De bekerwedstrijd tegen Ajax is voor SVV Scheveningen een unieke gebeurtenis”, aldus Krikke. “Ik snap heel goed dat Scheveningen deze bijzondere wedstrijd in de clubgeschiedenis graag op eigen veld had willen spelen. We stonden als gemeente dan ook voor een moeilijke afweging. De ideale oplossing was niet voorhanden. De accommodatie van Scheveningen zelf, Sportpark Houtrust, is grondig verkend door de politie en andere betrokken partijen. Ik ben er zelf ook geweest en heb me door het bestuur van SVV Scheveningen laten rondleiden over hun park om de situatie ter plekke goed te kunnen beoordelen. Alles afwegende ben ik tot de conclusie gekomen dat het terrein onvoldoende toereikend is om een veilig verloop te kunnen garanderen.”

Groter
Uiteindelijk besloot Krikke de wedstrijd te laten spelen in het Cars Jeans Stadion. “Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om de wedstrijd veilig en rustig te laten verlopen. Bovendien is de verlichting in en rond het stadion daar uitstekend. Bijkomend element is dat het Cars Jeans Stadion vele malen groter is dan Sportpark Houtrust. En omdat we weten dat de belangstelling van het publiek groot is, kan iedereen uit Scheveningen en Den Haag die SVV Scheveningen wil aanmoedigen nu ook daadwerkelijk een kaartje bemachtigen en de wedstrijd bijwonen.”

Geen Ajax-supporters
Daarnaast besloot Krikke dat voor de Ajax-supporters hetzelfde regime geldt als bij de competitiewedstrijd ADO Den Haag-Ajax, die drie dagen eerder wordt gespeeld. Dat betekent dat die ook de bekerwedstrijd in het stadion niet kunnen bijwonen.