Home Algemeen Salomons oordeel in verkiezing Haags Sportcoach

Salomons oordeel in verkiezing Haags Sportcoach

Bron: Den Haag Topsport

Den Haag heeft zoveel goede coaches voortgebracht dat er komende 18 december op het Haags Sportgala twee genomineerde Haagse coaches zijn die ten onrechte niet de titel ‘Beste Haags Sportcoach’ mogen dragen. Wie van de drie het moet worden?, dat is mede aan u. U kunt stemmen op uw favoriete sportcoach van het jaar (link onderaan artikel).

Genomineerd voor Haags Sportcoach van 2017 zijn:

Jac Orie
De van origine Hagenaar trad op 17-jarige leeftijd toe tot Jong Oranje en was een van de beste van zijn lichting. Indrukwekkende resultaten als allround kampioen junioren en als junior een Nederlands seniorenrecord rijden zette hij neer. Helaas werd Jac Orie vanaf het begin van zijn seniorentijd geplaagd door allerlei tegenslagen . Ziektes, bloedvergiftigingen en trombose deden hem besluiten vroegtijdig te stoppen als schaatser. Vanaf 2000 maakt Orie echter zijn rentree in de schaatssport als trainer en sindsdien rijgt hij prijs na prijs aan zijn stok. Op dit moment is hij trainer van de commerciële ploeg Team LottoNL Jumbo en bereidt de ploeg zich voor op de komende winterspelen in Pyeongchang.

Prestaties:
– EK titel allround (Sven Kramer)
– 7x WK afstanden (Kramer, Smeekens, Nuis, De Vries)
– WK allround (Sven Kramer goud, Patrick Roest zilver)

 

Maurice Steijn
Oud-trainer van ADO Den Haag Maurice Steijn werd afgelopen jaar met zijn huidige club VVV kampioen van de Jupiler League en dwong daarmee promotie af naar de eredivisie. Voor deze prestatie kreeg Steijn na afloop van het seizoen 2016-2017 de Gouden Stier uitgereikt, een uitverkiezing op basis van de stemmen van zowel de trainers en aanvoerders als de supporters in de Eerste divisie. Daarnaast won hij ook de Rinus Michels Award, een prijs die hem werd uitgereikt door zijn vakbroeders (CBV) en KNVB tijdens het nationale trainerscongres.

Prestaties:
– Kampioen Jupiler League
– Gouden Stier award
– Rinus Michels award

 

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman is een voormalige voetbalster van het Nederlands damesteam en daarna verder gegaan als trainster van onder meer de vrouwen van ADO Den Haag waarmee ze mooie prestaties behaalde. In 2014 kwam Sarina als assistent bondscoach bij het Nederlands vrouwen elftal en in januari 2017 werd ze aangesteld als bondscoach. In augustus 2017 werden zij voor het eerst ooit Europees Kampioen. Later dit jaar werd Sarina door de FIFA bekroond met de titel ‘Beste Vrouwelijke Trainer van het Jaar’. Een titel om trots op te zijn!

Prestaties:
– Europees Kampioen 2017
– Beste Vrouwelijke Trainer van het Jaar (wereldwijd)

Bron: Den Haag FM/Omroep West, Archieffoto: Robert John Henderson
 Archieffoto: Robert John Henderson

Stemmen kan op:  https://www.facebook.com/SportgalaDenHaag/app/1945827612332287/

Bron: Den Haag Topsport