Home Voetbal ADO Den Haag Ruime zege van overtuigend ADO Den Haag Vrouwen

Ruime zege van overtuigend ADO Den Haag Vrouwen

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van der Leer

Eindelijk slaagden de vrouwen van ADO Den Haag erin om een wedstrijd te winnen naar hun mogelijkheden. Te vaak verspeelden de Haagse voetbalsters dit seizoen onnodig punten en waardoor er naast de kampioenspoule werd gegrepen.  Vrijdagavond in poule 2 van de nacompetitie werd VV Alkmaar dit keer wel overtuigend verslagen; 4-0.

Een gretig ADO speelde in het warme Cars Jeans Stadion een van de betere wedstrijden van het seizoen. Toch duurde het nog twintig minuten voordat Marthe van Erk van dichtbij de dik verdiende 1-0 wist te maken. In het vervolg van de eerste helft kreeg de thuisploeg meerdere kansen om de marge te verdubbelen. Een afstandsschot van Romy Speelman ging rakelings over en Vesna Veltrop kopte de bal uit een corner net naast de kruising. Het bleef echter bij 1-0.

Zekerheid
Kort na de hervatting lukte het de meiden van Arend Regeer wel om de tweede treffer te maken. Victoria Pelova profiteerde van een botsing tussen de Alkmaarse keepster Paulina Quaye en een verdedigster. Ook daarna was ADO de betere ploeg en kreeg doelvrouw Barbara Lorsheyd het niet druk. Een marge van twee biedt echter nog geen zekerheid. In de 78e minuut werd het duel dan toch definitief beslist. Na een mooie pass van Pelova kwam de bal voor de voeten van Van Erk die voor de tweede maal deze avond doeltreffend afrondde. Het werd uiteindelijk nog 4-0 door Eline Koster na goed terugleggen van Suzanne Admiraal.