Home Korfbal Ruime winst houdt KVS in de strijd om de titel

Ruime winst houdt KVS in de strijd om de titel

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Hans van der Valk

De zaalkorfballers van KVS/Maritiem wonnen zaterdagavond in de eigen Blinkerd met 32-21 van het al gedegradeerde ZKV. Uitblinker bij de Scheveningers was Youri Nadorp met 12 (!) doelpunten. De ‘Vissen’ staan nog altijd derde in de Overgangsklasse C op slechts twee punten van koploper De Meervogels.

Er komt, met nog twee wedstrijden te spelen, al iets meer tekening in de titelstrijd in poule C van de Overgangsklasse. Toch maken nog drie ploegen kans op het kampioenschap; De Meervogels, HKV Achilles en KVS/Maritiem. De Scheveningers moeten dan wel de laatste wedstrijden tegen DOS en Achilles winnen en hopen dat de Zoetermeerse koploper volgende week de topper bij runner-up Achilles verliest.

Zesmaal achtereen
Zaterdag had KVS weinig moeite met ZKV uit Zaandam. Voor rust had de thuisploeg nog moeite om afstand te nemen van de rode lantaarndrager. Halverwege gingen de roodzwarten de kleedkamer in met een 13-10 voorsprong. Na de hervatting liepen de Scheveningers uit naar 18-14 waarna de spelers van coach Aad van Rijthoven in vijf minuten tijd zesmaal achtereen scoorden; 24-14. Daarmee was de strijd van alle spanning ontdaan. Uiteindelijk werd het na tweemaal 25 minuten zuivere speeltijd 32-21.

Doelpunten KVS/Maritiem
Youri Nadorp (12), Daan Ruha (7), Pieter Redelijkheid (4), Anne van Arkel  en Lynn van de Ende (beiden 3), Antoine Boogaard (2) en Lisa Dijkhuizen (1).