Home Hockey Vrouwen Ruime winst HGC en monsterzege KZ

Ruime winst HGC en monsterzege KZ

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

Niet de ruime 6-2 overwinning van de hockeyvrouwen van HGC op Weert is vanuit Haags oogpunt het meest in het oog springende resultaat van dit weekeinde. De meeste Haagse wenkbrauwen gaan fronsen bij het zien van de monsteruitslag van Klein Zwitserland op het arme Helmond; 10-1.

De ene wedstrijd is de andere niet. Dat maakten de vrouwen van Klein Zwitserland zondag tegen Helmond maar weer eens duidelijk. Waar de Steenbokken de laatste weken juist moeite hadden om het net te vinden, lukte bij de meiden van coach Bastiaan Bunnik in de tweede helft tegen de Brabantse dames alles. Na de 2-1 ruststand werd er in de tweede 35 minuten maar liefst acht keer gescoord waardoor de dubbele cijfers werden bereikt.

Tweede helft
Daar zag het in de eerste helft lang niet naar uit. Nina Staal had de thuisploeg al vroeg op voorsprong gezet, maar de gasten kwamen halverwege het eerste bedrijf op gelijke hoogte. Pas een minuut voor rust schoot Fleur Honing KZ uit een strafcorner weer op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Anne van den Boomen met twee treffers de score naar 1-4 en daarna ging het hard. Rozemarijn Tiebout (tweemaal), Sophie van der Heijden, Philine Vinkesteijn en de derde van Van den Boomen betekende 9-1. In de laatste minuut bepaalde Sabine van Silfhout de opmerkelijke eindstand op 10-1.

20171008 HGC - Weert OO 12

HGC
Vorige week leed HGC de eerste nederlaag in de Overgangsklasse bij Pinoké. De meiden van coach Robbert-Jan de Vos herstelde thuis tegen Weert op uitstekende wijze van die klap. Damy Sistermans en Elselieke van Aken zetten de Gazellen na een kwartier spelen op 2-0. Kort voor rust kreeg de thuisploeg op de Roggewoning de aansluitingstreffer van Selena Lijnsvelt (Weert) te slikken. Maar van aansluiting was geen sprake want Anne Abendroth vergrootte kort na de hervatting de marge naar twee (3-1). Nicole van Jaarsveld en Luna Fokke deden ook nog een duit in het zakje door uit de vele Haagse kansen te scoren waarna Van Jaarsveld vijf minuten voor tijd de stand naar 6-1 tilde. Het slotakkoord was voor de gasten dat via Renske de Rouw de eindstand op 6-2 bepaalde.

Tevreden maar kritisch
De coach toonde zich na afloop een tevreden man maar bleef kritisch. “We zijn uiteraard tevreden met drie punten en zes doelpunten. Maar ik vind wel dat het rendement nog hoger had mogen zijn”, aldus De Vos.