Home Hockey Mannen Rotdag voor mannen HGC en hdm

Rotdag voor mannen HGC en hdm

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Hans van der Valk

Het was zondag geen goede dag voor het Haags hockey in de Hoofdklasse voor mannen. HGC ging in Bloemendaal keihard met 7-2 onderuit bij de plaatselijke topploeg. Hdm moest tegen mede-promovendus SCHC een minuut voor tijd de beslissende 4-3 incasseren.

Het spelbeeld en het scoreverloop in het duel tussen SCHC en hdm was zodanig dat een voorspelling over de afloop van de wedstrijd meer weg had van een gok dan van een gefundeerde mening. Uiteindelijk kwam het aan op de slotfase; welk team was daarin het meest doortastend en had net dat beetje geluk. Dat kwartje viel de kant op van de thuisploeg uit Bilthoven.

Dartée
Hdm nam tweemaal een voorsprong, maar beide keren kwam Stichtsche weer naast de Hagenaars. Pieter van Straaten zette de blauwwitten al vroeg op 0-1 maar voor rust scoorde Bram Weers voor SCHC 1-1. Na rust pushte Kieran Dartée uit een strafcorner zijn eerste treffer van de dag binnen, maar drie minuten later was het door Mike Huisman alweer 2-2. Vervolgens was het de Bilthovense formatie die uit een corner op voorsprong kwam, maar nu was het Dartée met zijn tweede die zijn ploeg naast de gastheren schoot. Zogezegd, een minuut voor tijd viel de beslissende 4-3 van Bram Weers die hdm de das om deed.

Hockey Heren - hdm H1-Kampong H1, Den Haag - 17-09-2017

HGC
Het Haags Wassenaarse HGC kreeg bij Bloemendaal een ongenadig pas slaag. Op Het Kopje hadden de Oranjehemden maar twintig minuten om de lichtblauwen te slachten. Glenn Schuurman liet er met zijn 5-0 geen twijfel over bestaan wie er met de punten vandoor gingen. HGC en Nederlands elftal keeper Sam van der Ven stond machteloos tegenover het overwicht van Bloemendaal. Coach Jan Jorn van ’t Land miste in het duel weliswaar Floris van der Linden, Tom Hiebendaal en Pelle Vos, maar de manier waarop HGC zich naar de slachtbank liet leggen, was ondanks dat dramatisch.

Leed
Na de 5-0 ruststand had HGC in de kwarten daarna de zaken beter voor elkaar. Het kon echter niet voorkomen dat Thierry Brinkman en Florian Fuchs er 6-0 en 7-0 van maakten. In de laatste tien minuten wisten Dick Möhlmann en Nicholas Budgeon beiden uit een strafcorner het leed nog enigszins te verzachten maar de 7-2 kwam desondanks keihard aan bij HGC.