Home Voetbal ADO Den Haag Romeo Castelen vindt onderdak bij Maurice Steijn

Romeo Castelen vindt onderdak bij Maurice Steijn

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto

Na negen van de afgelopen tien jaar in het buitenland gespeeld te hebben, keert Romeo Castelen terug op de Nederlandse velden. De aanvaller die zes seizoenen uitkwam voor ADO Den Haag trekt na de winterstop het shirt aan van VVV-Venlo dat geleid wordt door een andere oud ADO-er, hoofdcoach Maurice Steijn.

Na zijn succesvolle jaren in Den Haag stapte de nu 34-jarige Castelen in 2004 over naar Feyenoord. Drie jaar later begon de 10-voudig international aan zijn eerste buitenland avontuur; Hamburger SV. Na vijf jaar bundesliga raakte men het zicht op Castelen kwijt. Hij ging namelijk spelen bij het Russische Volga Nizhny Novgorod. Dat heeft zijn carrière geen goed gedaan, want na een jaartje RKC Waalwijk, Sydney Wanderers, Suwon Bluewings (Zuid-Korea), speelde de flankspeler de afgelopen maanden bij Zhejiang Yiteng, dat op het tweede niveau in China uitkomt en waar hij transfervrij mocht vertrekken.

Ambitieus
En nu dus VVV-Venlo. Manager Stan Valckx laat op de clubsite weten blij te zijn met de komst van Castelen: “Met zijn komst krijgen we in ieder geval meer mogelijkheden voorin, maar ook op het middenveld. Romeo heeft natuurlijk enorm veel ervaring. Bovendien is hij nog enorm ambitieus en dat past mooi bij deze club, die ook de nodige ambities heeft en die ook graag uitstraalt.”