Persbericht

Afgelopen zaterdag was de nationale rolhockeyselectie te gast in Den Haag. De trainingen op rolschaatsbaan Zuiderpark maken onderdeel uit van de voorbereiding op het WK rolhockey in Nanjing (China) van 3 t/m 9 september 2017. Het Haagse EHRC Marathon heeft als gastheer Sportcampus Zuiderpark aangeboden als sportfaciliteit maar bondscoach Marty van den Brand heeft de faciliteiten afgekeurd. 

Op het moment dat de internationale sportwereld met bewondering kijkt naar het eindresultaat van de ontwikkeling om een topsportklimaat in het Haagse Zuiderpark te creëren worden de opmerkingen van bondscoach Marty van den Brand uit Valkenswaard met verwondering aangehoord. Mede ook omdat de onlangs gehouden sportvloertest voor het internationale rolhockey in de sportcampus het predicaat “uitmuntend” heeft gekregen.

Toekomstperspectief
EHRC Marathon zit met de uitspraken van de bondscoach in hun maag omdat zij als vaste bespeler van de rolschaatsbaan Zuiderpark (outdoor) en de sportcampus Zuiderpark (indoor) zich absoluut niet herkennen in de uitspraken. De vereniging is lid van de Nederlandse Rollersports Bond die op haar beurt de bondscoach voor het traject richting het WK in China heeft aangesteld. De Haagse bestuurder Rob Verbeek: “Ik denk dat de bondscoach niet goed is geïnformeerd omtrent het fantastische topsportklimaat wat in het Zuiderpark is gerealiseerd. Daar zijn wij als sportverenging zeer gelukkig mee, geeft ons een fraai toekomstperspectief en zijn de gemeente Den Haag hier zeer dankbaar voor”. De Haagse vereniging wordt zelfs vanuit het buitenland benaderd, waar de positieve berichtgeving al terecht is gekomen, om in sportcampus Zuiderpark wedstrijden te komen spelen tegen het eerste seniorenteam.

Problemen
Dat de WK voorbereiding niet in zijn geheel verloopt volgens het plan welke aan de bij de Nederlandse Rollersports Bond aangesloten verenigingen is gepresenteerd en zeker niet in een topsportklimaat verlopen mag een publiek geheim heten. Zo was er tijdens de centrale training afgelopen zaterdag op rolschaatsbaan Zuiderpark slechts 50% van de selectie, om niet sport gerelateerde redenen, niet in Den Haag aanwezig. Het weekeinde waarin de bondscoach de laatste selectie wilde doorvoeren, van 13 naar 10 sporters welke na de zomerstop de voorbereiding richting China moet gaan vervolgen. Met nog twee maanden voor aanvang van het WK is dit schrijnend mede daar een groot deel van het huidige financiële vermogen door de bestuurders van de Nederlandse Rollersports Bond voor het WK te China project is vrijgemaakt. Gelden welke de bond van het NOC*NSF heeft ontvangen om toprolhockey mogelijk te maken.