Home Voetbal Rode kaart doet Scheveningen meer pijn dan nederlaag

Rode kaart doet Scheveningen meer pijn dan nederlaag

Redacteur: Hans Kulk, Archieffoto: Marcel van der Looij

Niet de 2-0 nederlaag bij Spijkenisse maar de directe rode kaart voor Tim Peters deed derde divisionist SVV Scheveningen zaterdagmiddag pijn. “Het was zeker geen elleboogstoot.”

De televisiebeelden van TV West gaven geen overduidelijke uitkomst. Wel of geen elleboogstoot van Tim Peters? Scheidsrechter Smit was echter resoluut; Rode kaart voor de aanvaller van Scheveningen.

Bang
“Het was echt geen elleboogstoot hoor”, verdedigde Peters zich voor de camera’s van TV West. “Ik zette mijn schouder erin, meer niet.” Bang voor de consequenties is de speler van Scheveningen wel. “Stel dat ik vier of vijf wedstrijden schorsing krijg. Dan mis de nacompetitie én de start van nieuwe seizoen.”

Geen discussie
Voor John Blok was er geen discussie mogelijk. “Hij springt tegen de speler van Spijkenisse aan, zijn arm ging niet eens omhoog. Je kan er wellicht geel voor geven maar zeker geen rood. Helaas zag de scheidsrechter het anders”, sprak de trainer van de groen-zwarten verbeten.

Scherpte
Over het duel tegen Spijkenisse was Blok kort en krachtig. “Scherpte ontbrak. Spelers gaven 80/90 procent. Dat is niet genoeg. Ik hoop dat dit een eenmalig incident is.”

Nacompetitie
Komend weekend sluit Scheveningen de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Jong Volendam. Daarna begint het pas echt voor de Schollenkoppen; de nacompetitie met als inzet een plek in de Tweede Divisie.