Home Tennis Robin Haase overtuigend naar halve finale

Robin Haase overtuigend naar halve finale

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: John van der Sande

Robin Haase heeft zich aan de andere kant van de wereldbol verzekerd van de halve finale op het ATP-toernooi in Auckland. De Hagenaar was met tweemaal 6-4 te sterk voor de Duitser Peter Gojowczyk en gaat in Nieuw-Zeeland nu met de Spanjaard Roberto Bautista Agut vechten voor een finaleticket.

2018 is voor Robin Haase goed begonnen. Na de kwartfinale van vorige week in India en de winst in het dubbelspel bereikte de Hagenaar woensdag in Auckland zelfs de halve finale. Het kwam de oud-Metselaars speler niet slecht uit dat een ronde ervoor de als eerste geplaatste Amerikaan Jack Sock sneuvelde tegen Peter Gojowczyk. Tegen de ongeplaatste Duitser kende Haase weliswaar een valse start (0-3 achter) maar repareerde deze om vervolgens nogmaals door de service van de nummer 65 van de wereld te gaan. In het tweede bedrijf had de 30-jarige Nederlander twee breaks en vier matchpoints nodig om zijn oosterbuur definitief te kloppen; 6-4, 6-4.

In de halve eindstrijd stuit Haase op de als vijfde geplaatste Roberto Bautista Agut, die met 7-6, 6-2 won van de Tsjech Jiri Vesely. Op basis van ranking is de Spanjaard favoriet, ATP 21 om ATP 43, maar de enige eerdere maal dat beide spelers elkaar troffen, werd in 2013 in Casablanca gewonnen door Haase.