Home Handbal Mannen Remise voor Hellas na tumultueuze slotminuut

Remise voor Hellas na tumultueuze slotminuut

Persbericht, Archieffoto: Jet van Bergen en Henegouwen

De handbalmannen van Hellas hebben zaterdag in Emmen met 24-24 gelijk gespeeld tegen E&O. De heenwedstrijd in de tweede ronde van de runner-up competitie kende een hectische slotminuut, waarbij de winnende treffer van Loek van Bergen en Henegouwen net na het eindsignaal viel en dus niet werd toegekend.

Hellas reisde zaterdag naar Emmen voor de eerste wedstrijd tegen E&O in het kader van de tweede ronde van de Runner Up competitie. Veel valt er in deze competitie niet meer te verdienen: er wordt gestreden om een plek in de achtste finale van de NHV bekercompetitie van volgend seizoen.

Desondanks ontspon zich een aardige wedstrijd waarbij voor Hellas Thierry van Zundert opviel met zijn snelle breakouts en prachtige doelpunten uit de hoek en Ricardo Holman zich onderscheidde met enkele snoeiharde schoten vanaf de opbouw. De strijd ging de hele wedstrijd gelijk op en halverwege stond er dan ook een 11-11 stand op het bord.

Ook 50 seconden voor tijd was er nog altijd sprake van een gelijke stand; 24-24. Hellas had de laatste minuut balbezit maar kreeg met nog 12 seconden op de klok tijdspel tegen. E&O wilde snel nog een tegenaanval opzetten maar in de hectiek werd de bal door een E&O speler met de voet gespeeld. Het doelpunt dat Loek van Bergen en Henegouwen vervolgens scoorde was volgens de tijdwaarneming buiten de tijd waardoor de eindstand uiteindelijk ook gelijk bleef.

Al met al een goede uitgangspositie voor de Hagenaars voor de return volgende week. Bij winst plaatst Hellas zich voor de finale van de Runner Up competitie waar de tegenstander de winnaar van de best of two tussen BFC en Tachos zal zijn.

Doelpunten Hellas:
Thierry van Zundert en Loek van Bergen en Henegouwen (beiden 5), Ricardo Holman (4), Wessel Coster (3), Pim van Starrenburg, Troy Oranje en Pepijn Michielsen (allen 2) en Donny Vink (1).