Home Hockey Mannen Remise Cartouche in topper, zesklapper KZ

Remise Cartouche in topper, zesklapper KZ

Redacteur: Derk Pelle en Alex 't Lam, Fotograaf: Marc Wiek

De spanning na de zevende speelronde in de Overgangsklasse B bij de mannen is bijzonder groot. Cartouche hield koploper Laren op 0-0 en Klein Zwitserland haalde met 0-6 uit bij Leonidas. Beide regioteams staan daardoor in de top vijf.

Het 0-0 gelijkspel bij Cartouche-Laren doet een saaie zondagmiddag vermoeden, maar had er na 70 minuten spelen 4-4 op het scorebord gestaan dan had niemand raar opgekeken. Cartouche en Laren maakten er een aantrekkelijk duel van, met kansen over en weer. In de eerste helft werd de kat nog wat uit de boom gekeken, maar in de tweede helft kon het stuivertje twee kanten op vallen. Zo raakten allebei de teams een keer de paal en voorkwam goed keeperswerk dat de brilstand van het scorebord verdween. Zowel Cartouche als Laren mocht aanspraak maken op de 3 punten. En dan lijkt een puntendeling het meest rechtvaardig. Ook al schieten beide ploegen daar weinig mee op.

20171022 Cartouche-Laren OK Heren Hockey MW 10

Klein Zwitserland
Twee dagen na de nipte winst in de Gold Cup wonnen de hockeyers van Klein Zwitserland ook van Leonidas. En niet zoals vrijdag na shoot-outs, maar met duidelijke cijfers; 0-6. Na vrijdag al drie keer gescoord te hebben, trof Enzo Torossi zondagmiddag in de eerste helft tweemaal doel uit zijn specialiteit, de strafcorner. Wisse Schapers zette de Hagenaars voor rust nog op 0-3. Toen Koen Bijen kort na de hervatting ook 0-4 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Torossi en Nicolas Keenan bepaalde eindstand op 0-6, waardoor KZ nog maar één punt achterstand heeft op koplopers Laren en Qui Vive.

Derby
Voor volgend weekeinde staat de derby op het programma. Op het veld van de Steenbokken aan de Klatteweg krijgt KZ bezoek van Cartouche.