Home Handbal Mannen Quintus ‘steelt’ punten bij WHC

Quintus ‘steelt’ punten bij WHC

Redacteur: Margot Dekker, Fotograaf: Ilja Vlietstra

Ondanks dat WHC het grootste deel van de eerste divisie topper tegen Wematrans/Quintus 2 op voorsprong stond, gingen de punten naar Kwintsheul. Tijdstraffen in de laatste tien minuten deden de Hagenaars uiteindelijk de das om; 24-27.

De topper in de eerste divisie tussen de nummers twee en eerste periodekampioen WHC en koploper Quintus stond, zoals het hoort, bol van de spanning. Beide ploegen kwamen furieus uit de startblokken, maar er werden over en weer veel kansen gemist, waarbij keepers Stefan Stapper en Lars Hemmes van de gasten hun kwaliteiten lieten zien.

Noodlot
Bij de thuisploeg sloeg het noodlot al snel toe, want na de eerste aanval viel Stefan Coster uit. De topscorer had teveel last van een blessure. Toch konden de mannen van WHC dit gemis goed opvangen, wat resulteerde in een ruststand van 12-9.

Ondertal
Na de rust kwamen de mannen van coach Zsigmond Makay weer prima uit de kleedkamer en met de steun van het thuispubliek liep WHC uit tot vier doelpunten voorsprong. Halverwege de tweede helft ging het mis met de thuisploeg. Door veelvuldige tijdstraffen stonden de Hagenaars bijna constant in ondertal en hoewel dat aanvallend regelmatig leidde tot prachtige doelpunten, kwam er op de verdediging heel veel druk te staan. Hierdoor kon Quintus steeds dichterbij komen, een voorsprong nemen en deze niet meer uit handen geven. Door de 24-27 nederlaag zakte WHC van de tweede naar de vijfde plaats in de eerste divisie.

Doelpunten WHC
Erwin Roeleveld (6), Moritz Bohnet (5), Mark Broers (4), Daan de Koning (3), Ferry Hage en Michel van Beynum (beiden 2), Kjeld Meijnen en Raymond  Albers (beiden 1).