Home Voetbal Quick wint, buurman HBS wederom onderuit

Quick wint, buurman HBS wederom onderuit

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Martin van Oostveen

Het gat tussen de buren Quick en HBS in de derde divisie wordt iedere week groter. Het verschil op de ranglijst is inmiddels opgelopen tot elf punten. Dit weekend wonnen de ‘Haantjes’ simpel van Dongen (5-2), terwijl de ‘Kraaien’, op bezoek bij hekkensluiter De Meern, met 2-1 verloren.

Met zestien punten ligt Quick inmiddels een straatlengte voor op buurman HBS. Zij hebben er slechts vijf. Voor Marcel Koning, coach bij zwarthemden, is dat niet zo vreemd. “Wij spelen door omstandigheden wekelijks in een andere opstelling, terwijl Quick een vaste basis heeft”, laat de oud-prof desgevraagd weten. “Zij zijn ieder geval hartstikke goed bezig. Knap hoor in hun debuutjaar.”

Problemen
Zelf zit hij, figuurlijk dan, met zijn handen in het haar. Zijn ploeg speelt niet onaardig maar ‘vergeet’ doelpunten te maken. Ook zondagmiddag, tegen hekkensluiter De Meern, was dat niet anders. “Daardoor brengen wij onszelf in de problemen. Dat wordt een seizoen knokken tegen degradatie.” Maar de oud NEC-speler blijft, zoals altijd overigens, positief. “Ik heb een goede groep, wij trainen keihard, het moet een keer onze kant op gaan vallen. Want punten pakken wordt nu wel noodzakelijk, het is vijf voor twaalf bij HBS.” In het met 2-1 verloren duel tegen De Meern scoorde Saontjie Roosberg overigens de enige treffer voor de bezoekers.

Quick
Hoe tegenstrijdig was de situatie op Nieuw Hanenburg. De ‘Haantjes’ speelden kat en muis met het bezoekende Dongen en wonnen eenvoudig: 5-2. Voor de formatie van Paul van der Zwaan waren Steven de Kruijf (1-0), Marc Boshoff (2-0), Kai van Hese (3-0, strafschop), Nabil Hadui (4-1) en Philip Kouwenhoven (5-2) succesvol. Kai van Hese miste overigens ook nog een strafschop voor de gastheren.

Volwassener
Voor de camera’s van TV West Sport toonde Van der Zwaan zich later een tevreden trainer. “Wij zijn in vergelijking met voorgaande jaren een stuk volwassener geworden. Koppel daaraan de creativiteit en het voetballend vermogen van mijn elftal. Dan kom je uit op de plek waar wij nu (derde, red.) staan. Ik ben blij, dit is heerlijk. Maar het is slechts een fase. Nu nog vast zien te houden.”