Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Frank van der Leer

De derby der derby’s in de cricket Topklasse is zondag gewonnen door Quick. De Haantjes waren op Sportpark Nieuw-Hanenburg duidelijk een maatje te groot voor HBS. Beide ploegen staan nu gedeeld tweede achter het nog altijd ongeslagen Excelsior’20. Elders in de hofstad had HCC geen enkele moeite met Dosti United. Het was voor de Koninklijken al de vierde zege deze competitie.

Vooraf leek Quick-HBS een boeiende wedstrijd te gaan worden. Quick heeft zich inmiddels aardig hersteld va een moeizame competitiestart waarin het een aantal nederlagen leed. HBS verrast dit seizoen als promovendus door een fraaie tweede plaats achter het tot nu toe ongenaakbare Excelsior’20. De derby tussen de twee bewoners van de Bosjes van Pex begon ook nog wel aardig, maar toen ‘de Haantjes’ de gasten in de eerste inning op 148 runs had weten te houden, was als snel duidelijk dat Quick de zege niet meer uit handen zou geven.

HockeyShoot__HOC0156_20170618

Morgan
Voordat HBS goed en wel doorhad dat de wedstrijd begonnen was waren er al drie man uitgegaan. Daarna gaf Jaron Morgan zijn ploeg weer wat hoop. Net zoals vorige week was hij de grote man bij de slagploeg van HBS, maar tot een century kwam Morgan dit keer niet. Hij bleef steken 71 runs, nog altijd goed voor bijna de helft van de productie van ‘de Kraaien’. Toen ook Morgan na 28 overs uit ging, vielen de wickets weer snel. Ferdi Vink kwam nog tot 19 runs, maar ook hij kon niet voorkomen dat de inning van HBS ophield in de 44e over bij 148 runs.

Quick
De thuisploeg begon goed aan hun slagbeurt en Lesley Stokkers (54), Henk-Jan Mol (29) zette Quick op het spoor van het target van 149. In tegenstelling tot HBS wist het tweede deel van de battinglijst van Quick de wickets te beperken zodat de zege van de Haantjes niet meer in gevaar kwam. Quick eindigde op 150 runs en won de derby met 4 wickets. Daarmee zijn de twee rivalen nu puntgelijk op de tweede plaats in de Topklasse samen met VRA dat zondag ook won.

HockeyShoot__HOC9691_20170618

HCC
De Haagsche Cricket Club kende zondag een eenvoudige middag. Voormalig grootmacht Dosti United kwam in de eerste inning slechts tot het schamele aantal van 87 runs. Met name bowler Ali Qasim bleek een niet te nemen vesting voor de Amsterdammers getuige zijn vier wickets voor het verlies van 19 runs. Ook de vier vangballen van Jonathan Vandiar zijn het vermelden waard. De Hagenaars hadden op De Diepput niet lang nodig om het aantal van de gasten te overtreffen. Al in de 21e over was het zover. Hidde Overdijk nam 34 runs voor zijn rekening en Boris Gorlee 22 (not out). HCC staat nu op de zevende plaats in de Topklasse met acht punten uit negen wedstrijden.

2017-06-18 Cricket: Quick 1 – HBS 1 [winst voor Quick]