Home Voetbal Quick laat Westlandia ontsnappen, HBS verliest

Quick laat Westlandia ontsnappen, HBS verliest

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Frank van der Leer

Zowel Quick als HBS hebben zondagmiddag in de derde  divisie punten laten liggen. Op Nieuw Hanenburg kwam Westlandia tegen de ‘Haantjes’ in blessuretijd alsnog langszij: 2-2. HBS ging in Doetinchem met miniem verschil onderuit tegen Jong De Graafschap: 2-1.

De wolken worden steeds dikker boven sportpark Craeyenhout. En donkerder bovendien. HBS lijkt het winnen te zijn verleerd. Met slechts vijf punten uit negen duels lijken de ‘Kraaien’ niet meer te kunnen vliegen. Vleugellam ging de ploeg van Marcel Koning ook in Doetinchem onderuit. Tegen Jong De Graafschap werd het 2-1. Gino Mulder redde de eer voor de zwarthemden. De komende twee thuisduels worden cruciaal voor de ‘Kraaien’. Komend weekend komt Hercules op bezoek. Een week later gevolgd door buurman Quick.

Twitter
Ook de ‘Haantjes’ lieten op Nieuw Hanenburg steken vallen. Tegen rode lantaarndrager Westlandia had Paul van der Zwaan de drie punten al in zijn tas opgeborgen maar toch  kwamen de Westlanders in blessuretijd alsnog langszij. “Westlandia in de 93-ste minuut 2-2 tegen is gevoel van verlies. Oude wet: als je de kansen niet benut, ga je niet winnen. Het gaat om winnen”, twitterde de coach van Quick.

Zorgen
De blauw-witten handhaven zich wel op de vierde plek in de derde divisie. Het verschil met koploper Jong Vitesse bedraagt vijf punten. HBS moet zich echt zorgen gaan maken. De ‘Kraaien’ hebben nog maar één punt voorsprong op hekkensluiter Westlandia.