Redacteur: Alex 't Lam Archieffoto: Marcel van der Looij

Zaterdag is er geloot voor de twee voorronden van het KNVB Bekertoernooi. Quick en HBS zijn daarbij vrijgeloot voor de eerste ronde, Scheveningen niet. De zaterdag derde divisionist moet het daarin opnemen tegen Groene Ster. ADO Den Haag en de andere profclubs stromen later in.

De voorbereiding op het seizoen 2017/2018 is pas net begonnen, maar sinds zaterdag weten de drie Haagse amateur voetbalclubs in het KNVB Bekertoernooi al tegen wie ze het moeten gaan opnemen. SVV Scheveningen speelt op 19 augustus in de eerste ronde in Heerlen tegen hoofdklasser Groene Ster. Als die wedstrijd wordt gewonnen, mogen de Schollekoppen in de tweede voorronde thuis spelen tegen Spijkenisse dat dit seizoen eveneens in de Zaterdag Derde Divisie uitkomt.

Tweede ronde
HBS en Quick hebben het geluk dat ze direct zijn toegelaten tot de tweede voorronde. Daarin spelen de Kraaien in ieder geval uit. De tegenstander is de winnaar van de eerste ronde wedstrijd tussen Chèvremont uit Kerkrade en het Amsterdamse Swift. Quick neemt het in de tweede ronde thuis op Sportpark Nieuw-Hanenburg op tegen Ter Leede of DHC.

De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op 23, 26 of 27 augustus.