Home Voetbal Protest Ajax-fans in Den Haag

Protest Ajax-fans in Den Haag

Zo’n 250 Ajacieden willen zondag protesteren in Den Haag. De supporters zijn het niet eens met de beslissing om de Amsterdamse fans te weren tijdens de wedstrijden tegen ADO en SVV Scheveningen die op zondag 17 en woensdag 20 september worden gespeeld in het Cars Jeans Stadion.

De Amsterdammers zijn volgens een woordvoerder van de AFCA Supportersclub vooral boos omdat gemeente Den Haag tot tweemaal toe een overleg op het laatste moment heeft afgezegd. “Het is onwil van de club en de Haagse autoriteiten om dit niet fatsoenlijk te willen faciliteren. Dit terwijl Ajax ieder seizoen kaarten aanbiedt aan Den Haag om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena bij te wonen”, zegt een woordvoerder tegen omroep AT5. Burgemeester Pauline Krikke besloot vorige week dat de Amsterdammers om veiligheidsredenen niet welkom zijn bij beide wedstrijden.

“Amateuristische gedoe”
De groep Ajacieden wil met het protest alsnog een plek op de tribune van het ADO-stadion bij het bekerduel met SVV Scheveningen afdwingen. “Wij kunnen ons niet voorstellen dat de fans van ADO willen dat er jaar in, jaar uit geen Ajax-supporters aanwezig zijn.” Volgens de woordvoerder is met het “amateuristische gedoe rondom de bekerwedstrijd tegen SVV” het kookpunt bereikt. “Daarom gaan wij nu actie voeren middels een melding voor een demonstratie voor 249 mensen”, aldus de woordvoerder van de supportersclub.