Home Tennis Pikante loting Haase bij The Hague Open

Pikante loting Haase bij The Hague Open

De loting voor de 25ste editie van The Hague Open is verricht. Titelverdediger Robin Haase (ATP-38) is het eerste reekshoofd en opent zijn campagne in Scheveningen tegen landgenoot en wildcardspeler Thiemo de Bakker (ATP-537).

Taro Daniel (ATP-92) uit Japan is als tweede geplaatst en start tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP-180). De Portugees Gastao Elias (ATP-115), als derde ingeschaald, neemt het op tegen de Bosniër Mirza Basic (ATP-163). Publiekstrekker Sergiy Stakhovsky (ATP-122) uit Oekraïne is het vierde reekshoofd en zal aanvangen tegen een qualifier. Nederlands kampioen Botic van de Zandschulp (ATP-330/WC) opent in Scheveningen tegen de Belg Yannick Mertens (ATP-276).

Overig
Het eerste rondeduel van de als vijfde gerangschikte Belg Ruben Bemelmans (ATP-124) tegen de 21-jarige Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP-217) markeert een confrontatie tussen twee spelers die op Wimbledon stuntten met een knappe plaats in de derde ronde. Zesde reekshoofd en ex-nummer 23 van de wereld Guillermo Garcia-Lopez (ATP-134) vindt tegenover zich een thuisspeler. De jonge Tallon Griekspoor (ATP-292) werd aanvankelijk met een wildcard toegelaten tot het hoofdschema, maar is uiteindelijk automatisch doorgeschoven.

Wildcard
De vrijgekomen wildcard is door de toernooileiding gegeven aan het 19-jarige Nederlandse talent Michiel de Krom (ATP-816). De jongeling debuteert in het hoofdschema van een ATP Challenger tegen niemand minder dan Simone Bolelli (ATP-313). De voormalig nummer 36 van de wereld uit Italië dankt zijn directe toegang tot het schema aan zijn beschermde ranking.