Home Hockey Vrouwen Pien van Nes goudhaantje voor hdm

Pien van Nes goudhaantje voor hdm

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van der Leer

Met vier treffers was aanvoerster Pien van Nes zondag de gevierde vrouw bij de hockeysters van hdm. Met drie rake strafcorners en een strafbal was zij verantwoordelijk voor de gehele Haage productie in de 1-4 overwinning van hdm bij Groningen.

Vorig seizoen waren het de jonkies van hdm die in de beginfase van de Hoofdklasse voor de doelpunten zorgden. Pien Dicke, Demi Lefranc, Nina van der Marel en Fay van der Elst waren toen de revelatie van de Hoofdklasse. Dit seizoen is die rol weggelegd voor routinier Pien van Nes. Met haar vier doelpunten van zondag zorgde zij voor drie punten, waardoor haar hdm nu met zeven uit drie wedstrijden op de derde plaats staat. En de teller van Van Nes staat al op zeven.

Bres
Groningen is niet de beste ploeg van de Hoofdklasse, het staat nog puntloos onderaan, maar het duel in het hoge noorden moest nog maar gewonnen worden. De talentvolle ploeg van coach Sonja Thomann had de strafcorner van Van Nes nodig om een bres in de Groningse defensie te slaan. In de 17e en 29e minuut slaagde de voormalig international daar in waardoor beide teams met 0-2 de kleedkamers opzochten. Na de hervatting besliste Van Nes het duel met een rake strafbal, waarna Groningen via Fieke Hoff wat terug deed. Het slotakkoord was toch weer voor de woman of the match. In de slotminuut werkte de Haagse aanvoerster de 1-4 in het doel, waardoor de lange terugreis nog iets vrolijker werd ondergaan.

Den Bosch
Hdm staat na drie speelronden vlak achter Den Bosch en Amsterdam op een fraaie derde plaats. Vrijdagavond staat de topper op Sportcomplex Groenendaal tegen koploper en landskampioen Den Bosch op het programma. Is hdm na de eerdere zege op SCHC tot nog een stunt in staat?