Home Korfbal Pak slaag en degradatiezorgen voor KVS

Pak slaag en degradatiezorgen voor KVS

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Frank van Leeuwen

De korfballers van KVS beleefden zaterdag een zeer slechte tiende speelronde in de Overgangsklasse B op het veld. Zelf verloren ‘de Vissen’ door vooral een dramatische tweede helft met 14-23 van Unitas /Perspectief. Tot overmaat van ramp zakten de Scheveningers tot onder de degradatiestreep door de overwinningen van concurrenten Valto en Swift.

De cijfers van de ruime 14-23 nederlaag laten geen enkele ruimte voor twijfel. KVS was zaterdag simpelweg een maatje te klein voor Unitas/Perspectief. Daar was ook KVS coach Aad van Rijthoven het mee eens. “We moeten eerlijk zijn door te zeggen dat Unitas de betere ploeg is die ook in de zaal in de Hoofdklasse heeft gespeeld en zich daar makkelijk staande heeft gehouden.”

Fouten
Toch speelde de thuisploeg aan het Cas van Dijkpark een redelijke eerste helft die lang gelijk op ging. Pas in de laatste tien minuten voor rust sloegen de gasten een gaatje van drie. “Dat was echt onnodig”, vindt Van Rijthoven. “De punten die ze scoorden kwamen meer door onze fouten. Door een paar keer inspringen werden we te kwetsbaar.” Ruststand 9-12.

Concurrenten
Na rust had KVS weinig tot niets in te brengen. Vijf minuten na de hervatting was het al 9-15 en was de wedstrijd gespeeld. Het feit dat de Scheveningse ploeg in de tweede helft slechts driemaal wisten te scoren, zegt alles. De strafexercitie eindigde uiteindelijk bij 14-23. Concurrenten in de strijd tegen degradatie Valto (17-6 tegen hekkensluiter Sporting Trigon) en Swift (21-15 tegen koploper SKF) wel wisten te winnen en deed het humeur van de Scheveningers ook geen goed.

“Mentaal”
Van Rijthoven moet zijn ploeg in de laatste vier wedstrijden van de competitie weer zien op te peppen. “Wij moeten ervoor gaan zorgen dat wat we op trainingen doen gaan vertalen in de wedstrijden. Daar hebben we moeite mee. Lastig in dit verhaal is dat dit ook een stukje mentaal is en dat los je niet ff op in de training. Aankomende week werken we toe naar Fiks (nieuwe koploper red.). Dat is een goede ploeg maar toch liggen daar zeker mogelijkheden.”

Doelpunten KVS
Jarmo Jongman en Youri Nadorp (beiden 4), Lynn van de Ende en Pieter Redelijkheid (beiden 2), Kjeld Verboom en Daan Ruha (beiden 1).