Bron: Nevobo, Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Het nationale mannen volleybalteam heeft vrijdagavond de eerste van drie wedstrijden van het laatste pouleweekend van de FIVB World League met 3-0 gewonnen. Zuid-Korea kwam er tegen de ontketende oranjehemden niet aan te pas getuige ook de setstanden; 25-21, 25-16 en 25-16.

De topsporthal van de Sportcampus werd door het Nederlands volleybal team op passende wijze ontgroend. Met 3-0 pakt Oranje drie hele belangrijke punten voor World League, waarin het vecht om een plek in de top drie van de poule om zich zodoende te plaatsen voor de Final Four van de B-landen in Australië.

Zuid-Korea kon weinig uitrichten tegen Nederland. De veertien Nederlandse blokpunten tegenover één Koreaanse zeggen veel over verhoudingen in de openingswedstrijd van het laatste pouleweekend van de FIVB World League. De langste man in het oranje jersey, Thomas Koelewijn, tekende voor vier blokpunten: “Het is altijd intimiderend als aanval na aanval in het vijandige blok stranden. Zuid-Korea kwam nooit in haar spel door ons sterke blokkeerwerk en side outs, lekker om met zulke cijfers te winnen.”

Tsjechië won vrijdag met 3-0 van Slowakije, wat gunstig is voor Nederland. Zaterdag om 18.00 uur staat Oranje tegenover Slowakije.