Home Volleybal Mannen Oranje oppermachtig in Ooievaarsnest

Oranje oppermachtig in Ooievaarsnest

De splinternieuwe topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark lijkt de Nederlandse zaalvolleyballers goed te bevallen. In het Ooievaarsnest, zoals de bijnaam van het complex luidt, werd zaterdag Slowakije met 3-0 verslagen. Doordat vrijdag Zuid-Korea met dezelfde cijfers werd geklopt heeft Oranje zich geplaatst voor de Final Four van de FIVB Word League.

Volgend weekeinde is Nederland er dus bij als in het Australische Gold Coast de beste vier ploegen van de World League divisie 2 strijden om promotie naar de hoogste klasse. Oranje wist vooraf dat het daarvoor genoeg had aan een 3-0 of 3-1 winst op Slowakije en onze landgenoten gingen ook goed van start tegen de Oost-Europeanen.

Verzet
Met name aanvallend was de thuisploeg sterk waardoor de eerste set met 25-21 werd gewonnen. De Slowaken, nummer 29 op de wereldranglijst ten opzichte van de 23e plek voor Nederland, maakten het de mannen van bondscoach Gido Vermeulen in het tweede bedrijf erg lastig en gingen tot 23-23 gelijk op. Tot vreugde van een goed gevulde topsporthal pakte Oranje toch de set met 25-23. Daarmee was het verzet gebroken. Nederland sloeg in het begin van de derde set direct een gat (8-3) en speelde de wedstrijd probleemloos uit; 25-15.