Home Tennis Oranje met Haase eenvoudig langs Zweden

Oranje met Haase eenvoudig langs Zweden

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: John van der Sande

Het Nederlandse Daviscup team heeft zaterdag het duel tegen Zweden om al op zaterdag in hun voordeel beslecht. Door de drie sets dubbelwinst van Robin Haase en Jean-Julien Rojer op het koppel Arvidsson/Simonsson, is Oranje met 3-0 zeker van behoud in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone.

Nederland kwam vrijdag op een 2-0 voorsprong door de winst van Thiemo de Bakker en Robin Haase in hun enkelspel. Het kon dus eigenlijk al niet meer mis voor de tennissers van bondscoach Jan Siemerink. Haase/Rojer lieten er zaterdagmiddag in het dubbelspel geen twijfel en zorgden met een gedecideerde 7-5, 6-2 en 6-3 overwinning voor dat Nederland volgend jaar op  het tweede Davis Cup niveau mag uitkomen.

Onoverbrugbaar
In het Zweedse Bastad konden de thuisspelende Isak Arvidsson en Fred Simonsson het de Nederlanders één set lastig maken. Nadat Haase met een lob op 5-5 de eerste break bewerkstelligde, serveerde Rojer de set uit. De in het wit gehulde Oranje tennissers braken vervolgens direct de service van de Zweden, waarna ook set twee een prooi was. Ook set drie zorgde voor weinig problemen voor onze landgenoten, zodat Nederland met de dubbelzege op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong kwamen. Zondag volgen er nog twee enkelspelen, waarbij de kans groot is dat  de plaats van Haase in zal nemen.