Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

De Nederlandse zaalvolleyballers hebben zondag in de Sportcampus Zuiderpark ook de derde FIVB World League poulewedstrijd van het weekeinde gewonnen. Na de 3-0 tegen zowel Zuid-Korea als Slowakije, werd zondag Tsjechië met 3-1 verslagen. Smet op de zege zijn de blessures van Andringa en Parkinson.

Nederland was al zeker van het finale weekeinde van de World League in divisie 2 volgende week in Australië. Desondanks wilden de oranjehemden het weekeinde en de poulefase goed afsluiten en de goed gevulde topsporthal bedanken met een zege. Daarin slaagde Oranje al ging dat niet makkelijk en moesten er twee spelers met enkel kwetsures het veld verlaten. Het is maar de vraag of Robbert Andringa en Michael Parkinson er volgende week bij de Final Four bij kunnen zijn.

20170616 Volleybal, Nederland vs Tsjechie 05 SN

Keemink
Tsjechië wist Nederland in de eerste sets zeer goed partij te geven. De gasten wisten de eerste set zelfs te pakken doordat vooral de pass bij onze landgenoten vaak niet optimaal bij de spelverdeler Daan van Haarlem kwam; 26-28. Dit was pas het eerste setverlies van dit weekeinde van de mannen van bondscoach Gido Vermeulen. Oranje herpakte zich daarna en won de volgende sets met 25-17 en 25-21. Daaraan had ook Wessel Keemink een aandeel. De voormalig spelverdeler van Inter Rijswijk mocht telkens in de slotfase van de sets invallen en deed dat verdienstelijk. Na de 2-1 voor Nederland was het Tsjechische verzet gebroken. Nederland liep eenvoudig uit naar een voorsprong van tien punten en wist deze tot aan het einde vast te houden. Met 25-13 boekte Nederland een 3-1 overwinning, de zesde achtereenvolgende zege op een rij van de nationale volleybalploeg.

Succes
Met drie gewonnen wedstrijden, een setverhouding van 9-1, plaatsing voor de Final Four en een enthousiast publiek mag het weekeinde in de Ooievaarsnest in Den Haag als een groot succes worden gezien. Vriend en vijand was het er over eens dat de topsporthal een enorme aanwinst is voor niet alleen de stad maar ook voor het volleybal in Nederland. Laten we hopen dat de volgende interlands wederom in de Sportcampus zullen plaatsvinden.