Home Beachvolleybal Oranje bedwingers winnen Beach Open

Oranje bedwingers winnen Beach Open

Het DELA Beach Open in het Sportcampus Zuiderpark is zondag gewonnen door Antonelli/Carol uit Brazilië en Krasilnikov/Ljamin uit Rusland. De Zuid-Amerikaaanse dames waren vrijdag ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Madelein Meppelink/Sanne Keizer, de Russen versloegen zaterdag in de kwartfinale Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Hoewel beide Nederlandse koppels daar weinig aan hebben, kunnen Brouwer/Meeuwsen en Meppelink/Keizer wel zeggen dat ze zijn uitgeschakeld door de winnaars van het Word Tour toernooi in Den Haag.

Vrouwen
De Nederlandse dames hadden in de tweede tussenronde zelfs een set gepakt tegen Antonelli/ Carol die zondag zowel de halve- finale als de eindstrijd eenvoudig in twee sets naar zich toe trok. In de semifinale waren de Canadese Pavan/Humana met 21-19,21-16 een maatje te klein gebleken, waarna in de finale werd afgerekend met de Zwitserse Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich: 21-17 21-11.

Bestand 18-06-17 20 03 52

IJzersterk
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen troffen zaterdag een Russisch koppel in topvorm. Met name de ervaren Viacheslav Krasilnikov was in de kwartfinale in verdedigend opzicht ijzersterk. Zondag stoomde deze samen met zijn 2.03 m lange partner Ljamin door naar de finale door Beeler/Krattiger (Zwi,20) in twee sets te verslaan. De finale tegen het Spaanse duo Herrera/Gavira was een nek aan nek race waarbij de Russen in de slotfase van beide sets een achterstand goedmaakten en de zege met 23-21 en 22-20 grepen.