Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Ronald Mooiman

Voor derde divisionisten én buren HBS en Quick werd het een weekend zonder punten. ‘De Kraaien’ verloren door een eigen doelpunt in de slotseconden van koploper UNA, terwijl de ‘Haantjes’ een oorwassing kregen van concurrent Jong Vitesse: 7-1.

Verliezen is nooit leuk. Zeker niet als dat in de laatste seconden door een eigen doelpunt gebeurd. Het overkwam HBS in het thuisduel tegen koploper UNA. Nelson Vieira liet zijn eigen doelman Paul van der Helm volledig kansloos.

Zuur
“Dit is wel heel erg zuur hoor,” sipte Van der Helm na afloop van het duel voor de camera’s van TV West. “Deze komt echt wel binnen. Vooral op de manier waarop.” De doelman, die in de eerste helft een strafschop stopte, laakte ook de instelling van ploeggenoot Gino Mulder. “Door zijn domme actie kregen wij een vrije trap tegen waaruit werd gescoord. En hij werd ook nog eens uit het veld gestuurd. Hoe stom kan je zijn?”

HBS - UNA 03122017 RM 011

Door de nederlaag staan de ‘Kraaien’ met tien punten uit veertien duels zestiende in de Derde Divisie.

Quick
Buurman Quick staat ondanks de 7-1 oorwassing van zondagmiddag tegen Jong Vitesse, nog altijd op derde plaats (27 uit 14, red.). De ploeg van Paul van der Zwaan kwamen er tegen de directe concurrent totaal niet aan te pas. Bij rust stond het al 4-0 voor de gastheren.

Komend weekend gaat HBS op bezoek bij Dongen terwijl Quick Blauw Geel’38 ontvangt. Kunnen de ‘buurtjes’ zich aanstaande zondag beiden sportief revancheren?