Home Biljarten Onverwacht puntverlies SIS tegen Dallinga

Onverwacht puntverlies SIS tegen Dallinga

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

De driebanders van SIS Schoonmaak leden zondag verrassend puntverlies tegen Dallinga.com. In het eigen Biljartcafé Jorissen moest de Haagse koploper van de Buffalo League een 4-4 gelijkspel toestaan tegen de gasten uit Sluiskil.

Het zag er lang goed uit voor de Hagenaars die de wedstrijd zonder kopman Glenn Hofman speelde. Hij werd kundig vervangen door Herman van Daalen die zijn partij op tafel vier tegen Barry Dallinga met de nodige moeite won. Lang gingen beide biljarters gelijk op, het verschil werd gemaakt in de slotfase.  Daar waar de Hagenaar bleef doorscoren, haperde de productie van Dallinga. Daardoor liep Van Daalen uit en won de partij met 40-28.

Op de andere tafel stonden de beider kopmannen Jean van Erp en Jean Paul de Bruijn tegenover elkaar. In een partij waarvan veel werd verwacht, lukte er bijna helemaal niets bij de thuisspelende Brabander. Van Erp keek na 9 beurten al tegen een 1-15 achterstand aan en dat zou nooit meer goed komen. De Bruijn won met een voor Van Erp ontluisterende 17-40 eindstand na 29 beurten.

Jorissen
Na de break was het aan Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen om de zege en de punten in eigen huis te houden. Daarin slaagde eerstgenoemde echter niet. Burgman moest in een kwalitatief zeer behoorlijke partij zijn meerdere erkennen in Steven van Acker. De Belg ging als een komeet van start met een serie van 16. Dit gat wist de eerstejaars SISser niet meer te dichten. Burgman haalde nog een gemiddelde van 1.526 maar kon niet voorkomen dat Van Acker met 29-40 won. Gelukkig voor de koploper van de competitie wist Jorissen zijn partij tegen Bart Ceulemans wel te winnen en behoedde zijn ploeg daarmee voor een nederlaag. Vanaf acquit nam de zoon des huizes een voorsprong en deze kwam nimmer in gevaar; 40-21. Dit leverde uiteindelijk een 4-4 gelijkspel op.

Robots
Teammanager Cor Trampe was tamelijk teleurgesteld door het gelijkspel en het puntverlies van zijn team. “Best wel, maar dat is sport. Vooral Jean had niet zijn dag. Maar het zijn mensen en geen robots. Dit soort dingen maakt de sport ook weer mooi.”