Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Martin van Oostveen

Bijna waren de honkballers van Storks tegen de eerste nederlaag in de Overgangsklasse aangelopen, maar door een ultieme inhaalslag werd Neptunus Tridents zaterdag alsnog versagen. De return in Rotterdam in de inhaalwedstrijd van dinsdag leverde aanmerkelijk minder problemen op.

Storks is dus ook na 18 wedstrijden nog zonder puntverlies. Het verschil tussen de koploper en regerend kampioen van de Overgangsklasse en de nummer twee Onze Gezellen bedraagt 8 verliespunten. Niets lijkt een hernieuwd kampioenschap de Hagenaars in de weg te staan.

Tiende inning
Toch zag het er zondag naar uit dat Storks tegen de eerste nederlaag aan zou lopen. De Hagenaars verspeelden op het eigen veld in Kijkduin een 3-1 voorsprong door een slechte zesde inning. Daarin scoorde Tridents zesmaal zodat er plotseling een 3-7 achterstand op de borden stond. Storks wist deze pas in de negende inning te repareren tot 7-7. Er was dus een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen. In de tiende inning slaagde de thuisploeg er met een walk off 4-wijd voor Timo van Aanhout in om het winnende punt te maken en zodoende ongeslagen te blijven.

Return
Dinsdagavond stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar. Het betrof de inhaalwedstrijd van zaterdag die geen doorgang kon vinden. Ditmaal hadden de mannen van coach Aldric Dunlop geen moeite met Neptunus Tridents. Met de 4-15 werden niet alleen de punten mee naar Den Haag genomen maar nam Storks ook revanche op zichzelf voor het matige optreden van zondag.