Home IJshockey Oefenzege Hijs, wedstrijdschema eindelijk klaar

Oefenzege Hijs, wedstrijdschema eindelijk klaar

Het ijshockeyseizoen staat weer voor de deur, maar men was in afwachting van het competitieschema. Nadat deze was gepresenteerd, moesten er toch weer aanpassingen gedaan worden omdat Den Bosch zich uit het bekertoernooi had teruggetrokken. Ondertussen speelde Hijs Hokij de eerste oefenwedstrijd.

In een voor een oefenwedstrijd goed gevulde Uithof won Hijs Hokij zaterdagavond de eerste wedstrijd van een nieuwe jaargang. Het Duitse Neusser EV werd met 4-1 opzij gezet. Donny van Musscher zette zijn debuut bij de Hagenaars luister bij met een treffer. Volgend weekeinde oefent Hijs nog tegen het Duitse Dinslaken Kobras. Op 29 september gaat het nieuwe seizoen officieel van start voor de ijshockeyers.

Zoetermeer
Voor het weekeinde presenteerde de ijshockeybond het wedstrijdschema voor zowel de BeNe Liga als het Bekertoernooi. Den Bosch trok zich echter terug voor de beker, waardoor de twee poules niet meer in evenwicht waren; in poule A zaten vijf ploegen, in poule B maar drie. Zondag werd besloten om SilverDome Panters de plaats van Den Bosch in te laten nemen zodat er twee poules van vier zijn. Daardoor zijn Hijs en Panters toch weer verzekerd van twee extra derby’s.

Eerste wedstrijden
Hijs begint het seizoen met drie beker wedstrijden, tweemaal thuis tegen Eindhoven Kemphanen en SilverDome Panters (29 september en 6 oktober) en op 7 oktober uit in Eindhoven. Het eerste BeNe Liga duel vindt op zondag 15 oktober plaats uit bij Laco Eaters Limburg in Geleen.