Bron: Den Haag FM/Omroep West, Archieffoto: Sebastiaan Nederhoed

Beachvolleyballer Reinder Nummerdor heeft vrijdag tijdens de World League Volleyball in Sportcampus Zuiderpark officieel afscheid genomen als sporter. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zette hij na ruim twintig jaar een punt achter zijn succesvolle carrière.

Wethouder Rabin Baldewsingh van Sport reikte bij de afscheidsbijeenkomst de Sportpenning van de gemeente Den Haag uit aan Nummerdor. ”Den Haag is dankzij jou de beachspor thoofdstad van Nederland geworden”, sprak hij de sporter toe. Nummerdor reageerde verrast op de Sportpenning en de mooie woorden van de wethouder. “Dat had ik niet verwacht, super mooi om hier in Den Haag zo geëerd te worden.”

Directeur
Nummerdor is nog steeds aan de World League Volleyball verbonden, maar nu als directeur. “Vrij snel nadat ik stopte met volleyballen, werd ik gebeld om mee te helpen met het organiseren van dit toernooi. Ik ben als toernooidirecteur de schakel tussen organisatie, sporters en media.” Het World League Volleybal en de World Tour Beachvolleybal vinden tot en met zondag plaats in en rond de Sportcampus.