Home Honkbal Nipte nederlaag Storks gevolgd door pak slaag

Nipte nederlaag Storks gevolgd door pak slaag

Persbericht, Fotograaf: Fred Reuling

De honkballers van Silicon Storks verloren dit weekeinde tweemaal van Quick Amersfoort. Daardoor blijven de Hagenaars op twee punten staan na zes gespeelde Hoofdklasse wedstrijden. Storks was zaterdag wel dichtbij de zege maar moest in de slotinning toch buigen. Het duel van zondag in Kijkduin was er één om snel te vergeten.

Na een mindere vertoning op donderdag kwam Silicon Storks op zaterdag in Amersfoort goed uit de startblokken. Gino Gil sloeg als eerste slagman in zijn debuut in de Hoofdklasse direct een honkslag en kon scoren op een driehonkslag van Runai Coran. In de tweede inning kwam een 0-2 voorsprong op het bord. Aldi Guzman kwam op het honk door een fout, Philipp Brandl sloeg een honkslag, en er kon gescoord worden op de hard slagen bal van Sergio Schoop, nog een debutant.

In de derde inning kwam Quick terug in de wedstrijd. Rashid Engelhardt kwam op het honk door een fout en daarna sloeg Bryan Engelhardt, op het werpen van Martin Kram, een homerun naar het linksveld. De Hagenaars zaten niet bij de pakken neer. In de 5e inning kon Sergio Schoop scoren op een honkslag van Joran Berkhout. Diezelfde Schoop sloeg in de 6e inning met zijn eerste honkslag Aldi Guzman over de plaat en Tyron de Windt sloeg Philipp Brandl binnen.

Na 5 1/3 inning en 5 keer drie-slag werd Martin Kram afgelost door José Moreno. Hij kwam de 6e inning goed uit, daarna werd het lastiger. Toen werd duidelijk dat in de Hoofdklasse fouten harder worden afgestraft. In de zevende inning scoorde de thuisploeg twee punten door een bal die doorschoot naar het hek. In de 8e inning kon de 5-5 worden gemaakt, mede door een vier wijd en een geraakt werper. Helaas ging het mis in de laatste inning door een fout en twee discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Hierdoor kwam de eindstand van 6-5 op in het voordeel van Quick Amersfoort. Runai Coran was aan de zijde van Silicon Storks de man van de wedstrijd door 3 van de 10 honkslagen te slaan.

Kijkduin
Zondag op het zon overgoten Schapenatjesduin ging de wedstrijd 2 innings lang gelijk op, maar daarna liep het snel uit de hand voor Silicon Storks. In de 3e en 4e inning werden er 9 punten gescoord door Quick Amersfoort door een combinatie van harde honkslagen, veldfouten, een vier wijd en een dosis pech. Zo brak pitcher Jurrian Koks meerdere keren een knuppel van de slagploeg van Quick, maar vond de bal toch een gaatje om voor een honkslag door te gaan. Het restant van de wedstrijd werd aan de kant van Silicon Storks niet beter, wat leidde tot een einduitslag van 1-13. Runai Coran scoorde het enige punt, Aldi Guzman had hem binnengeslagen, Kendrick Delima sloeg 2 honkslagen en Giovanni Perez sloeg zijn eerste honkslag in de Hoofdklasse.

Aankomende week zal Silicon Storks beter voor de dag proberen te komen tegen HCAW. Donderdag en zondag wordt er om 14.30 uur op het Schapenatjesduin gespeeld. Zaterdag wordt de wedstrijd in Bussum afgewerkt.