Home Tennis Middelkoop en Koolhof winnen Nederlands onderonsje

Middelkoop en Koolhof winnen Nederlands onderonsje

Bron: The Hague Open, Archieffoto: Hans Willink

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hebben het dubbelspel van het The Hague Open gewonnen. Nederlands beste koppel versloeg zondag in de geheel Nederlandse finale de talenten Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven na een matchtiebreak: 6-1, 3-6, 13-11.

Koolhof en Middelkoop wonnen vorige week nog het ATP-toernooi van Kitzbühel en boekten zondag dus de tweede titel op rij. In de allesbeslissende en zeer spannende matchtiebreak stond het als eerste geplaatste duo op een 5-2 achterstand en kreeg het één wedstrijdpunt tegen, maar wisten uiteindelijk toch nog te zegevieren.

Matchpoint
Aanvankelijk was er niets aan de hand voor Koolhof/Middelkoop. De eerste set werd reatief eenvoudig met 6-3 gewonnen. Maar op een 4-3 achterstand in het tweede bedrijf veroren de latere winnaars voor het eerst deze week een servicegame. Griekspoor en Van Rijthoven serveerden de set vervolgens uit zodat een matchtiebreak nodig was. Daarin begonnen de twee talenten uitstekend en kwamen op 5-2 voor, maar zij wisten deze voorsprong niet over de streep te trekken. Koolhof/Middelkoop knokten zich terug, werkten een matchpoint weg en wonnen uiteindelijk met 13-11.

Publiek
“Het is leuk om het Nederlandse publiek eens te kunnen laten zien wat we in huis hebben,” zei Wesley Koolhof op de website van The Hague Open. “Zoveel mogelijkheden zijn daar niet voor. Het was een heerlijke week voor ons; een weekje in eigen land in combinatie met zo’n sterke challenger.”

Bron: The Hague Open