Home Tennis Metselaars op titelkoers, ook goede speelronde Thor en Leimonias

Metselaars op titelkoers, ook goede speelronde Thor en Leimonias

Redacteur: Alex 't Lam Fotograaf: Ronald Mooiman

De drie Haagse teams in de tennis Hoofdklasse gemengd kenden zondag een goede vierde speelronde. De Metselaars is hard op weg naar het kampioenschap. De Scheveningers wonnen in poule 1 ook van Dekkers Tennis; 6-2. In poule 2 was hekkensluiter Leimonias 2 dichtbij een eerste zege maar zag Heerhugowaard alsnog langszij komen; 4-4. Thor de Bataaf was met 1-7 veel te sterk voor NIP Roermond.

Na vier speelronden staat De Metselaars zes punten voor op nummer twee Naaldwijk. Gezien het programma van de komende drie speelronden lijken de Scheveningers het kampioenschap nauwelijks nog te kunnen ontgaan.

Singles
Zondag wonnen Isolde de Jong, Janneke Wikkerink, Michiel de Krom en Roy de Valk allen hun enkelpartij. Het damesdubbel ging vervolgens ietwat teleurstellend na een supertiebreak verloren, maar het herendubbel en de eerste mixed partij leverde weer winst op. De slotmixed dubbel werd tenslotte opgegeven waardoor de eindstand op 6-2 kwam.

Thor
Thor de Bataaf had in Limburg weinig moeite om NIP Roermond te verslaan. Nadat Kim Wehrmann Cassar de eerste damessingle in drie sets verloor, gingen vervolgens de enkelpartijen van Jade Schoelink, Romano Frantzen en Tom Smit wel naar het team van coach Cock Snoei. Ook de twee dubbels en twee mixed dubbels leverde Haagse winst op met een 1-7 eindstand tot gevolg.

Leimonias 2
Na drie nederlagen op rij wist het tweede team van Leimonias deze zondag het eerste gelijkspel te bewerkstelligen. In en tegen Heerhugowaard begonnen de Hagenaars ijzersterk en stonden na de enkelpartijen zelfs 1-3 voor. Olga Kalyuzhnaya, Stephanie Visscher en Bas van der Valk wonnen betrekkelijk eenvoudig hun wedstrijd. Alleen Ryan Nijboer moest namens Leimonias in Bas de Gier zijn meerdere erkennen. Toen ook het damesdubbel gewonnen werd en het 1-4 was, leek een zege in de maak. De supertiebreak gooide echter roet in het Haagse eten. Het herendubbel ging met 13-11 in de verkorte derde set verloren en in het eerste mixed dubbel van Stephanie Visscher en Michel van der Goes was ook met een supertiebreak een prooi voor Heerhugowaard. Dat gold ook voor de tweede mixed al ging die gewoon in twee sets; eindstand 4-4.