Het Nederlands zaalvoetbalteam kan met een goed gevoel terugkijken op de dubbele interland met Roemenië. In een sfeervolle ambiance in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag werd de EK-deelnemer op 1-1 gehouden.

Het was voor Nederland en Roemenië de twee ontmoeting binnen twee dagen. Zondag hielden beide ploegen elkaar in Rotterdam ook al in evenwicht: 2-2. Voor bondscoach Max Tjaden was de dubbele confrontatie vooral een test om te zien of zijn ploeg mee kan komen met de Europese subtop. Die vraag werd zondag en maandag positief beantwoord. In tegenstelling tot een dag eerder stond Pieter Grimmelius bij Nederland onder de lat. Hij verving Peter Rozenbeek, die zondag het doel verdedigde. Het debuut voor Oranje op de Sportcampus in Den Haag beviel uitstekend. Niet alleen speelde Nederland in een nieuwe en prachtige accommodatie, ook het enthousiasme van het publiek veel op.

Grimmelius
Na een klein kwartier opende Yoshua St. Juste op fraaie wijze de score, door doelman Iancu te omzeilen: 1-0. Binnen 60 tellen was  de stand echter weer in evenwicht, toen trukendoos Savio Valadares zijn klasse weer eens toonde: 1-1. Grimmelius onderscheidde zich in het vervolg van deel één met twee prima reddingen. De oplettende toeschouwer zag dat Jamal el Ghannouti na rust niet meer terugkeerde. De kersverse recordinternational moest op stel en sprong naar huis omdat zijn vrouw op punt van bevallen stond.

max tjaden 2

Tevreden
Daar waar Nederland de overwinning in de tweede helft wellicht verdiende, scheelde het niet veel of Roemenië ging er in de slotseconden mee vandoor. Robert Matei schoot zeven seconden voor tijd nog op de lat. Oranje sluit het tweeluik met Roemenië dus af met twee gelijke spelen. Er had qua resultaat misschien meer ingezeten, maar Max Tjaden zal vooral tevreden zijn over het vertoonde spel.

Bron: OnsOranje.nl