Home Hockey Mannen Mannen KZ en Cartouche zijn de kluts kwijt

Mannen KZ en Cartouche zijn de kluts kwijt

Redacteur: Koene Schaper en Derk Pelle, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

Nadat de hockeyers van Klein Zwitserland en Cartouche vorige week al de eerste onnodige nederlaag hadden geleden, verloren beide overgangsklassers zondag ook beide hun thuiswedstrijd. Cartouche beleefde tegen Victoria een dramatische eerste helft welke de Voorburgers fataal werd (2-5). Bij KZ werden de punten tegen Laren juist na rust weggeven (2-3).

De Overgangsklasse begon zondag met zes koplopers aan de zesde speelronde. Twee daarvan stonden tegenover elkaar aan de Klatteweg in Den Haag. Niets wees erop dat Klein Zwitserland thuis van medekoploper Laren zou verliezen. KZ speelde een sterke eerste helft en kwam op een 2-0 voorsprong via twee goals van Martijn van Grimbergen. De eerste was een rebound uit de strafcorner en de tweede goal kwam via een strafbal.

Uitspeelcorner
Na rust drong Laren aan en de Steenbokken kwamen niet onder de druk van de gasten uit. Vijftien minuten voor tijd scoorde Allard van Heemstra voor Laren de aansluitingstreffer en acht minuten later stond het plots 2-2 door Robbert van de Peppel. In de allerlaatste seconde, via een uitspeelcorner, scoorde Pieter-Paul Houting namens de gasten via de eerste uitloper van KZ ook nog de winnende 2-3 en liet de Hagenaars daarmee gedesillusioneerd achter.

20171008- HCKZ H1 - Laren H1-dcr-0358

Cartouche
De mannen van Cartouche kregen zondag een pak op de broek. In eigen huis werd er namelijk met maar liefst met 2-5 verloren van Victoria. In de eerste tien seconden van de wedstrijd ging het al mis toen een Victoriaan helemaal vrij kon binnen tippen. De bezoekers profiteerden daarna zeer goed van slordig spel van Cartouche. Ruststand na 35 minuten spelen: 0-4.

Prullenbak
Na rust konden alle goede intenties van de thuisploeg al snel weer de prullenbak in. Vijf minuten na de hervatting lag de bal namelijk alweer in het doel. In de slotfase wist Cartouche, voor zover dat mogelijk was, de eer nog te redden. Steven Doorman en Yorick van der Vis zorgden ervoor dat er nog wat te juichen viel op Sportpark Duivesteyn. Duidelijk is geworden dat er nog veel werk aan de winkel is voor de ploeg van coach Pieter Pieterse.