Home Zaalvoetbal  Makkelijke monsterzege ZVV Den Haag vrouwen

 Makkelijke monsterzege ZVV Den Haag vrouwen

Redacteur: Ulis van Maanen, Fotograaf: Olaf Otten

 

De ZVV Den Haag vrouwen hebben in sporthal Hoge Veld met 15-3 gewonnen van Lugdunum. Tegen de laag geklasseerde Leidse zaalvoetbalsters was aanvoerder en topscorer Priscilla de Vos met zes doelpunten trefzeker. De ZVV vrouwen blijven zonder punteverlies en zijn nog steeds koploper in de Hoofdklasse.

In Sporthal Hoge Veld was het in de eerste minuten van de wedstrijd even schrikken voor ‘Goliath’ ZVV Den Haag Vrouwen. ‘Klein Duimpje’ Lugdunum nam brutaal de leiding. In een fase van Haagse onachtzaamheid maakte de Leidse laagvlieger duidelijk niet van plan te zijn om zich door de Haagse topploeg af te slachten.

Fris en fruitig
Tegelijkertijd was de 0-1 een trigger voor de Haagse kampioenskandidaat. En wat voor één. Direct na de flop speelde ZVV Den Haag weer fris en fruitig en met veel élan. Lugdunum wist niet wat haar overkwam. In korte tijd boog de thuisploeg de snelle achterstand in een 4-1 voorsprong.

Ontketend
Als een Leopard tank denderde de groengele machine door de Leidse defensie. Lugdunum deed nog twee keer wat terug, maar had veel geluk dat zij de schade beperkt hield tot ‘slechts’ een 15-3 uitnederlaag tegen een ontketend ZVV Den Haag. Lisa Franken en Roxanna Alicia Monkou keepten allebei ieder een helft een solide partij.

Aandeel
Bij afwezigheid van trainer/coach Tulin Kilic fungeerde de niet spelende Romy Scherpenzeel als stand-in coach. De Westlandse in Haagse dienst is zelf ook trainer bij FC ‘s-Gravenzande.
ZVV Den Haag boekte een gemakkelijke overwinning op een zwak Lugdunum. Net terug van een trainingskamp had de Scheveningse Ramona van der Harst geen moeite om weer te scoren. Met drie doelpunten had zij een groot aandeel in de monsterzege van de Haagse ploeg!

Topscorer
Teamcaptain en uitblinker Priscilla de Vos maakte maar liefst zes goals en is de onbetwiste topscorer van ZVV Den Haag. Goalgetter en streetsoccergirl Rochella Becker wist ook drie keer het net te vinden. Alleskunner en ex-ADO Vrouwen prof Esther Scheenaard pikte haar goaltje mee en ook Cella Cabrera Cabrera deed opnieuw van zich spreken en prikte er ook één binnen.

Doeltreffend
Tenslotte wist ook Félicienne Minnaar haar goede spel te bekronen met een doeltreffend intikkertje! Een mooie monsterzege. Dat dan weer wel. Volgende week de return tegen Lugdunum. In Zoeterwoude.