Home Handbal Vrouwen Loon naar werken voor Hercules vrouwen

Loon naar werken voor Hercules vrouwen

Redacteur: Ronald Mooiman, Archieffoto: Stef Hoogendijk

De handbalsters van Hercules hebben in de eigen sporthal Boswijk met 27-23 gewonnen van Fortissimo. De Haagse handbalploeg blijft, ondanks een voorlaatste plaats, aansluiting houden met de hele brede middenmoot.

Na drie nipte nederlagen op een rij stond dit weekend voor de handbalsters van Hercules de wedstrijd tegen concurrent Fortissimo op de rol. Eén ding was duidelijk, er moest gewonnen worden. Dit liet de ploeg vanaf het begin zien. Er werd door het team van coach Wesley Hage gespeeld met discipline. Geen gekke overbodige acties maar vanuit de basis als team. De lijn van de tweede helft bij Quintus uit werd door getrokken. Dit resulteerde in een ruststand van 16-10.

Risico’s
In de tweede helft zo door gaan en puntje voor puntje de tegenstander verder weg drukken was de opdracht voor de Haagse handbalsters. Maar Fortissimo kwam scherper uit de startblokken en kwam terug naar vier doelpunten verschil. thuisclub speelde op dat moment iets te gehaast en nam teveel individueel risico’s. Met iets meer rust in het spel was het een nog mooiere overwinning geweest. Uiteindelijk wonnen de Hercules vrouwen met 27-23.

Sleeptouw
Wesley Hage: “Een dik verdiende overwinning. Volgende week net zo goed uit tegen het sterke ZAP, hoop ik. Micha Verlaan en Jennifer de Vreede, beiden goed voor acht  goals namen de ploeg op sleeptouw. De rest van het team kon daardoor goed functioneren.”